Sådan gør du
Skræl kvæderne, fjern kernehusene, og skær kvæderne i fine både. Kog æblemost, æblecidereddike og rørsukker op i en gryde sammen med vaniljestangen delt på langs, chiliflager, safran og citronskal – revet eller i strimler, kun den gule del. Kom kvædebådene i lagen, og kog dem i 4-5 minutter ved svag varme – de må endelig ikke koge ud.
Kom kvæderne på skoldede glas. Kog lagen kort op, og hæld den over kvæderne. Luk glassene med det samme. De er klar, når de har trukket en uges tid i køleskabet, og kan holde sig i mindst tre måneder.
Ingredienser
750 g kvæder (ca. 2 stk.; 500 g klargjort)
1 ½ dl æblemost
1 ½ dl æblecidereddike
200 g sukker
¼ vaniljestang
½ tsk chiliflager
10 safran tråde
½ skal af usprøjtet citron