Tilbage til opskrifter

Vaniljesyltede kvæder med safran

Vaniljen og et lille touch af varme fra chilien klæder de aromatiske kvæder. Safran giver både farve og sin karakteristiske aroma.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skræl kvæderne, fjern kernehusene, og skær kvæderne i fine både. Kog æblemost, æblecidereddike og rørsukker op i en gryde sammen med vaniljestangen delt på langs, chiliflager, safran og citronskal – revet eller i strimler, kun den gule del. Kom kvædebådene i lagen, og kog dem i 4-5 minutter ved svag varme – de må endelig ikke koge ud.

Kom kvæderne på skoldede glas. Kog lagen kort op, og hæld den over kvæderne. Luk glassene med det samme. De er klar, når de har trukket en uges tid i køleskabet, og kan holde sig i mindst tre måneder.

Ingredienser

750 g kvæder (ca. 2 stk.; 500 g klargjort)
1 ½ dl æblemost
1 ½ dl æblecidereddike
200 g sukker
¼ vaniljestang
½ tsk chiliflager
10 safran tråde
½ skal af usprøjtet citron

Find opskriften i Meyers jul