Tilbage til opskrifter

Tortillas (glutenfri)

Majstortillas er en af grundstenene i det mexicanske køkken og figurerer i alt fra morgenmad til street food og festmiddage. At lave dem selv kræver et par specialremedier og ingredienser i form af en tortillapresse og det særlige tortillamel, kaldet ’masa harina’, som fremstilles af tørret majs, der udblødes i kalkvand. At lave majstortillas selv er vanedannende, når du først kommer i gang. Fyld dem med salsa, bønner, koriander, eller hvad du har lyst til.

Orker du ikke bage selv? Nu kan du få brød og kager leveret til døren fra Meyers Bageri

Bestil her

Sådan gør du

Tortillas

Start med at skære fryseposer i stykker, så du har nogle plaststykker i et enkelt lag. Hvis du folder dem en enkelt gang, og skærer en halvcirkel får du runde stykker, men det er ikke så afgørende. Kog vandet op, og lad det køle af i 5 minutter. Kom masa harina i en skål sammen med salt og olie. Tilsæt vand lidt ad gangen under omrøring. Dejen skal kunne æltes i skålen uden at klistre. Ælt i 3-4 minutter, og dæk så dejen med køkkenfilm, og lad den hvile i 20-30 minutter. Form en kugle på størrelse med en stor valnød. Læg kuglen på et stykke plast i tortillapressen og læg et andet stykke plast over. Pres dejen til en tykkelse på 1-2 mm og en diameter på omtrent 10-12 cm. Varm en pande godt op. Læg en tortilla på den varme, tørre pande. Det skal give en svagt sydende lyd. Vend den efter ca. 45 sekunder. Der skal meget gerne være små mørke pletter på. Pres tortillaen mod panden med en spartel eller et foldet viskestykke nogle gange. Hvis tortillaen bobler op – soufflerer, som det hedder på fagsprog – er du på helt rette spor. Vend tortillaen kort igen, og tryk en enkelt gang eller to på den. Tag den straks af panden, og hold de bagte tortillaer varme under et rent viskestykke.

Tip

Har du tortillaer i overskud, kan du nænsomt varme dem op igen, enten på panden eller pakket ind i sølvpapir i en ovn. Du kan også bruge dem til at lave dine egne tortillachips ved at fritere dem i neutral olie og lade dem dryppe af på køkkenrulle. Giv dem et drys salt, og server dem med salsa eller cremefraiche.

Ingredienser

Dej

400 g vand
300 g masa harina
6 g salt
20 g mandelolie

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her