En klassisk brownie med ekstra pynt. Du kan også bage brownien i små individuelle forme.

Sådan gør du

Kage

Hak chokoladen fint.

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, og pisk chokoladen i smørret med et piskeris, til chokoladen er smeltet.

Pisk æg og sukker let sammen i en stor skål. Hæld chokolade-smør-blandingen i æggemassen, og rør roligt rundt med en dejskraber.

Hæld hvedemel, bagepulver og salt gennem en sigte over skålen med dejen, og vend det forsigtigt rund med dejskraberen.

Find en springform på 20 cm i diameter, og pres et ark bagepapir ned i den. Hæld dejen ned i formen – brug dejskraberen til at få det hele med. Du kan evt. klippe bagepapiret lidt til, så det ikke flagrer for meget i ovnen.

Bag kagen ved 180˚ varmluft i 15-20 minutter. Kagen skal være næsten fast, men må gerne blævre en lille smule, når du tager den ud af ovnen. Hvis du prikker i kagen med en urtekniv, skal der stadig sidde lidt dej fast på knivsbladet. Lad kagen køle helt af, inden du pynter den.

Pynt

Kom de frosne hindbær i en gryde sammen med 2 tsk. sukker. Varm det igennem, så sukkeret smelter.

Pisk fløden til en let og luftig flødeskum. Pynt kagen med flødeskum, knækkede rutebiler, flødeboller brækket i stykker og til sidst hindbær.

Ingredienser

Kage

125 g mørk chokolade
65 g smør
3 æg
190 g sukker
30 g hvedemel
¼ tsk bagepulver
¼ tsk salt
1 spsk kakaopulver

Pynt

½ frosne hindbær
2 tsk sukker
¼ liter piskefløde
½ pose rutebiler
½ flødeboller

Find opskriften i Meyers bageskole for børn

Find bogen her