Tilbage til opskrifter

Syltede rødbeder med solbær og anis

Dejlige syltede rødbeder med solbær og anis. Fortrinlige til leverpostej, koldt kød, pålæg, sylte, medisterpølse mm.

Sådan gør du

Skyl rødbederne fri for jord, og sæt dem over i en gryde med vand og salt, kog op, og skum vandet af for urenheder. Kog rødbederne i 20-30 minutter, indtil de er møre, og pas på ikke at koge dem for længe. Prøv evt. at stikke i dem med en lille kniv, rødbeder skal være møre, men ikke udkogte. Derfor er det også vigtigt, at rødbederne har ca. samme størrelse, så tilberedningstiden er den samme. Og ellers må de tages op på forskellige tidspunkter, for at selv de mindste stadig beholder lidt bid. Når rødbederne er møre, så giv dem en tur under den kolde hane, og smut derefter skrællen af. Du kan iføre dig plastikhandsker, hvis du ikke gider rødbedefarvede hænder. Når rødbederne er ordnet, så kom dem i et par skoldede sylteglas. Kom alle ingredienserne til lagen, undtagen peberroden, i en gryde, og kog lagen op. Tag så lagen af varmen, og tilsæt herefter peberroden i skiver (hvis peberroden koger med, bliver den bitter og kan give lagen en besk eftersmag). Hæld den varme syltelage over rødbederne, luk glasset godt, og lad rødbederne trække i minimum 3 dage i køleskabet, inden du spiser af dem.

Tip

Rødbederne kan holde sig i 6 måneder uåbnet i køleskabet, og bliver næsten bare bedre med tiden.

Ingredienser

2 kg rødbeder
havsalt
9 dl æbleeddike
5 dl vand
16 g salt
400 g sukker
4 stjerneanis
½ dl solbærsaft (koncentrat)
6 letknuste, hele sorte tørrede peberkorn
6 cm peberrod (i skiver)