Tilbage til opskrifter

Syltede paradisæbler med ingefær og kanel

Paradisæbler bliver ofte reduceret til en pyntegenstand – men de er gode at sylte. De færdigsyltede æbler har kernerne i behold, men dem får man nemt spist udenom.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skyl æblerne grundigt, fjern forsigtigt blomsten, men behold stilken. Prik æblerne med en spids urtekniv eller en kødnål.

Kog æblecidereddike, vand, sukker, kanel, laurbærblade, nelliker og frisk ingefær i skiver op i en gryde. Tilsæt æblerne, og kog kort op. Kom først æblerne på skoldede glas. Kog lagen kort op, og hæld den over æblerne. Luk glassene med det samme. De er klar, når de har trukket en måned i køleskabet.

Opbevar de syltede paradisæbler i køleskabet, hvor de kan holde sig i mindst et halvt år. Så længe lagen fremstår klar, der ikke er mug på toppen, og æblerne dufter og smager godt, kan de bruges.

Ingredienser

400 g paradisæbler
1 dl æblecidereddike
1 dl vand
150 g sukker
1 stang kanel
2 laurbærblad
10 nelliker
3 cm frisk ingefær

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Grøn Mad

    Få størst mulige velsmag ud af sæsonens grøntsager – uanset om du er vegetar, veganer eller bare ønsker, at grøntsager skal spille en af hovedrollerne i dit madliv. På kurset tilbereder vi et alsidigt grønt måltid, med små og store deleretter, snacks, og andre gode sager.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol.

Sådan laver du hjemmelavet æblegløgg