Tilbage til opskrifter

Syltede gulerødder med havtorn og chili

  • Syltede gulerødder med havtorn og chili

Syltning er en glimrende måde at forædle og forlænge holdbarheden på dine grøntsager. I denne opskrift får syltede gulerødder herligt selskab af havtorn og chili, for ekstra kraft og smag.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Gulerødderne skrælles og skæres ud i passende stykker eller stave.

De resterende ingredienserne til syltelagen koges op og fyldes i et sylteglas. Sørg for at skolde dit sylteglas med kogende vand inden brug.

Fyld gulerødderne i sylteglasset, og lad dem trække i lagen. Jo længere gulerødderne står, jo mere smag får de. Herefter er de syltede gulerødder klar til brug.

Gulerødderne kan holde i 2-3 uger. Opbevares efterfølgende på køl. Brug dine syltet gulerødder som snack til tapasbordet, ovenpå en salat eller som topping i en varm gryderet.

Tip

Sylt når råvaren er i sæson, der smager de bedst. Så har du overskud af tomater, bønner eller asparges fra haven eller overskud af grøntsager i køleskabet, så sylt dem så du kan nyde disse herligheder, inden de går til spilde.

Ingredienser

5 gulerødder
15 g salt
20 g sukker
40 g lys lagereddike
400 g vand
400 g havtornsaft
10 g ingefær
2 g chiliflager