Tilbage til opskrifter

Syltede gulerødder med havtorn og chili

  • Syltede gulerødder med havtorn og chili

Syltning er en glimrende måde at forædle og forlænge holdbarheden på dine grøntsager. I denne opskrift får syltede gulerødder herligt selskab af havtorn og chili, for ekstra kraft og smag.

Sådan gør du

Gulerødderne skrælles og skæres ud i passende stykker eller stave.

De resterende ingredienserne til syltelagen koges op og fyldes i et sylteglas. Sørg for at skolde dit sylteglas med kogende vand inden brug.

Fyld gulerødderne i sylteglasset, og lad dem trække i lagen. Jo længere gulerødderne står, jo mere smag får de. Herefter er de syltede gulerødder klar til brug.

Gulerødderne kan holde i 2-3 uger. Opbevares efterfølgende på køl. Brug dine syltet gulerødder som snack til tapasbordet, ovenpå en salat eller som topping i en varm gryderet.

Tip

Sylt når råvaren er i sæson, der smager de bedst. Så har du overskud af tomater, bønner eller asparges fra haven eller overskud af grøntsager i køleskabet, så sylt dem så du kan nyde disse herligheder, inden de går til spilde.

Ingredienser

5 gulerødder
15 g salt
20 g sukker
40 g lys lagereddike
400 g vand
400 g havtornsaft
10 g ingefær
2 g chiliflager