Meyers Eddike
I sin frugtplantage på Lilleø fremstiller Claus Meyer højt forædlede danske frugteddiker med forbillede i den italienske balsamico-tradition.
Denne kogebog er blevet til i samarbejde med eddikemester Andreas Harder, og den beskæftiger sig indgående med eddikens mange anvendelsesmuligheder i madlavningen. De to herrer har været på en rejse ud i verden for af afdække alverdens forskellige eddiker fra Sverige i nord til Jerez i syd og Japan i øst.
Resultatet er 80 opskrifter på alt fra drinks, desserter og småretter til søde sager, der inkluderer eddike, og som anskueliggør den syrlige grundsmags afgørende betydning for velsmag.
Da bogen udkom første gang i 2005, var eddike endnu en sjælden ingrediens i det danske køkken, hvor den primært blev brugt til syltning. Siden er der sket meget på området. Eddike har vundet indpas i den daglige madlavning, hvor den bruges til at tilføre og afbalancere smag og syrlighed, og på supermarkedernes hylder står der nu adskillige eddiker, baseret på vidt forskellige smagsgivere.
År: 2012
Forlag: Lindhardt og Ringhof
"Alt i alt er 'Eddike' et klogt og meget pædagogisk værk. Det er altid herligt med en bog, der både bringer læseren nye nydelser i form af oplagte og lækre opskrifter og samtidig gør en klogere." - Politiken, 6 hjerter