Sådan gør du
Skyl kålen grundigt, og snit den på tværs i bånd på 810 mm. Lad gerne stokken komme med, men snit den lidt tyndere. Pluk de groveste stilke fra dilden, og læg dem i koldt vand sammen med den snittede spidskål, til begge dele er helt sprøde og friske. Det tager 20-25 minutter. Slyng dild og spidskål tørre i en salatslynge eller et viskestykke.
Rør fløde, sukker, citronsaft og citronskal sammen. Smag til med salt og peber.
Skær laksen i 12-16 tynde skiver.
Vend kål og dild med dressingen. Smag til med salt og peber en sidste gang, og juster evt. med lidt citronsaft og sukker. Vend salaten sammen med kålen i en skål, og server den.
Ingredienser
1 mellemstort spidskål
1 håndfuld dildkviste
½ dl fløde
1 tsk rørsukker
¾ dl citronsaft
½ tsk skal af 1 usprøjtet citron fintrevet
200 g koldrøget laks (eller sukkersaltet laks)
havsalt
friskkværnet peber