Tilbage til opskrifter

Jødisk mandelkage

En enkel og luftig sag, med en god smag af mandler og appelsin. Prøv at servere den med yoghurt og en helt enkel appelsinsalat.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Vask appelsinerne og kog dem hele i halvanden time, eller indtil de er meget bløde. Forvarm ovnen til 190°. Skold, smut og hak mandlerne lidt groft. Pisk æggene med suk­keret. Tilsæt orangeblomstvand og de grofthakkede mandler. Sigt bagepulver i og tilsæt brødkrumme. Rør godt rundt. Skær appelsinerne i kvarter og fjern kernerne. Kom dem i en foodprocessor eller blender og blend dem til puré. Bland puréen grundigt sammen med mandeldejen. Hæld dejen i en ca. 23 cm springform (smurt, medmindre du bruger sliplet) og bag kagen i ovnen ca. 1 time. Lad kagen køle af i formen, før den vendes ud. Nyd kagen med yoghurt og flydende honning og gerne en appelsinsalat.

Ingredienser

2 usprøjtede appelsiner
250 g mandler
6 æg
250 g sukker
1 spsk orangeblomstvand (kan undlades)
1 tsk bagepulver
2 spsk fintrevet tørrede brødkrummer eller rasp

Tilbehør

2 dl gerne let drænet
½ dl flydende honning