Sådan gør du
Vask appelsinerne og kog dem hele i halvanden time, eller indtil de er meget bløde. Forvarm ovnen til 190°. Skold, smut og hak mandlerne lidt groft. Pisk æggene med sukkeret. Tilsæt orangeblomstvand og de grofthakkede mandler. Sigt bagepulver i og tilsæt brødkrumme. Rør godt rundt. Skær appelsinerne i kvarter og fjern kernerne. Kom dem i en foodprocessor eller blender og blend dem til puré. Bland puréen grundigt sammen med mandeldejen. Hæld dejen i en ca. 23 cm springform (smurt, medmindre du bruger sliplet) og bag kagen i ovnen ca. 1 time. Lad kagen køle af i formen, før den vendes ud. Nyd kagen med yoghurt og flydende honning og gerne en appelsinsalat.
Ingredienser
2 usprøjtede appelsiner
250 g mandler
6 æg
250 g sukker
1 spsk orangeblomstvand (kan undlades)
1 tsk bagepulver
2 spsk fintrevet tørrede brødkrummer eller rasp
Tilbehør
2 dl gerne let drænet
½ dl flydende honning