Tilbage til opskrifter

Fransk nougat med pistacie og kandiseret appelsin

Nougat dækker over to typer af konfekt, begge med nødder i hovedrollen. Den bløde nougat laves af fint formalede hasselnødder, sukker og fløde, mens den hårde variant, som kendes som fransk nougat, består af en hvid sukkermasse tilsat nødder. Den bliver ekstra delikat i en hjemmelavet udgave og er på ingen måde uoverkommelig at fremstille.

Sådan gør du

Hæld en halv liter kogende vand over mandlerne, og lad dem trække i det i 15 minutter. Sigt vandet fra, skyl kortvarigt mandlerne i koldt vand, og smut skallerne af. Spred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem ved 180° i 10-12 minutter – eller til de er gyldne.

Lad mandlerne køle af, og hak halvdelen groft. Bland de hakkede mandler med pistaciekerner og de hele mandler, og stil dem til side.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukker og honning i en kasserolle. Varm sukkerblandingen op under konstant omrøring – det skal begynde at boble. Tag kasserollen af varmen.

Pisk æggehviderne til et fint skum, og tilsæt bagepulver. Pisk nu, indtil hviderne er helt stive. Varm sukkerblandingen op på ny til 120° – brug et termometer. Hæld straks, og i en tynd stråle, den meget varme sukkerlage i hviderne, imens du pisker intensivt – brug gerne en håndmixer ved mellem hastighed, og pisk, indtil massen er helt afkølet, sej og glinsende.

Tilsæt nøddeblandingen og hakket kandiseret appelsinskal, og vend det hele godt sammen med en træske. Blandingen kan godt være noget hård at røre i.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og drys et fint lag flormelis ud over. Fordel nougatmassen på pladen i en tykkelse på ca. 2-3 cm, og drys også toppen med flormelis. Lad nougaten køle af på køkkenbordet i et par timer. Når den er skærefast, så skær nougaten i passende stykker. Opbevar nougaten i en lukket beholder, hvor den kan holde sig i mange uger.

Ingredienser

250 g mandler
70 g usaltede pistacienødder
½ vaniljestang
150 g sukker
215 g honning
30 g æggehvide
¼ tsk bagepulver
100 g kandiseret appelsin

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål