Økologi, værtskab og grøn velsmag
Gennem de seneste fem år har Meyers drevet kantine hos den danske ingeniør-, arkitekt- og rådgivningsvirksomhed Rambøll i Esbjerg, og der var glæde både i den jyske kantine og på hovedkontoret i København, da de nominerede til årets Kantineprisen 2022 blev offentliggjort:
”Det er virkelig godt gået af Claus og hans team at lande nomineringen for deres arbejde, og vi er stolte af, hvordan de på fornemmeste vis repræsenterer Meyers med deres fokus på økologi, værtskab og grøn velsmag,” fortæller driftsdirektør Liselotte Lybæk.
Meyers driver kantinerne for Rambøll i Esbjerg, København og Aarhus, og i 2021 lancerede Meyers og Rambøll i fællesskab et afrapporteringsværktøj, som er i stand til at måle klimaaftryk fra råvarer og drift i kantinekøkkener med missionen om at bruge faglig, datadreven indsigt til at skabe fremtidens bæredygtige løsninger:
”Vi er meget glade for vores partnerskab og samarbejde med Rambøll – både i dagligdagen og på det strategiske niveau omkring afrapporteringsværktøjet. Derfor er det en særlig glæde at blive nominerede sammen med netop dem”, uddyber Liselotte Lybæk.
Jagten på det økologiske guldmærke
I spidsen for vores kantine hos Rambøll i Esbjerg står køkkenchef Claus Lehmann Christensen, der sammen med et team på fire kokke og køkkenmedarbejdere hver dag laver morgenmad, frokost, mødeforplejning og takeaway til op mod 230 medarbejdere. Som led i vores omfattende arbejde med bæredygtighed har teamet stor fokus på økologi, lokale råvarer og det plantebaserede køkken:
"Mange af vores gæster er glade for kød og derfor er det afgørende, at vi via velsmag, portionering og dialog kan vise glæden ved det grønne køkken. Heldigvis kan vi mærke, at flere og flere er begejstrede, når vi eksempelvis serverer vegetarisk smørrebrød med fuld smæk på smag, farver og teksturer”, fortæller køkkenchef Claus Lehmann Christensen.
Arbejdet med bæredygtighed og miljøbevarelse medvirkede sidste år til, at kantinen – sammen med de to andre Meyers-kantiner hos hhv. Rambøll Aarhus og København – opnåede det eftertragtede Svanemærke som en af de første kantiner i landet, og næste mål er sat:
”Vi er glade for at have det økologiske sølvmærke, og næste mål er det økologiske guldmærke – og så selvfølgelig at vinde Kantineprisen 2022”, siger Claus Lehmann Christensen med et smil.