I 2007 indgik vi sammen med Pension Danmark et partnerskab om driften af pensionsselskabets kantine, og gennem de sidste 7 år har køkkenchef Maurice Khayam stået i spidsen for køkkenet med fokus på at forene velsmag og værtskab med innovation og omtanke for klima og miljø:
”Hver dag går vi på arbejde med ambitionen at skabe dejlige spiseoplevelser og samtidig have fokus på madspild, miljø og vores forbrug af vand og energi. For os går disse ambitioner hånd i hånd, og derfor er vi virkelig glade for at blive certificeret med Svanemærket, for det er et mærke, som viser, hvad vi står for, og som gæsterne genkender”.
En holistisk certificering til et aktivt miljøarbejde
For at opnå certificeringen skal et spisested leve op til en række strenge krav til energi, vand, mad, affald, kemikalier og indkøb for at reducere miljø- og klimabelastningen:
”Det er glædeligt, at Meyers nu har fået certificeret deres kantine hos Pension Danmark med Svanemærket og dermed er oppe på seks svanemærkede kantiner. Det vidner om et aktivt miljøarbejde. Svanemærket ser på hele processen – både på den mad, der bliver serveret, og den samlede drift. På den måde er Svanemærket et stærkt redskab til at reducere den samlede miljø- og klimabelastning,” siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.
Driftsdirektør i Meyers, Liselotte Lybæk, er ligeledes glad for den seneste certificering, der gives næsten samtidig med at kantinen på Pension Danmark har opnået en ISO 14001-certificering for at leve op til ISO-standardens krav på miljøområdet:
”At Maurice og teamet i Pension Danmark opnår begge certificeringer understreger vores fokus på miljømæssig ansvarlighed. Og vi er stolte over at opnå både Svanemærket og certificeringen med ISO 14001, fordi de begge - og hver især - viser, hvordan vi arbejder for at nå de målsætninger, vi har sat i vores bæredygtighedsstrategi indenfor bl.a. miljø, økologi og råvarer”, slutter driftsdirektør Liselotte Lybæk.