Et grønt læringsrum giver nye smagsoplevelser
Hvad sker der, når man samler en håndfuld køkkenchefer i et kantinekøkken, giver dem spillerum til at skubbe vanen til side og opfordring til at lave den ultimative, grønne frokostoplevelse? Det er tankerne bag vores månedlige ’grønne takeover’, hvor vores gastronomiske konsulenter besøger udvalgte kantinekøkkener og i samarbejde med køkkenstaben udveksler idéer, erfaringer og nye opskrifter på det grønne område.
At arbejde med rendyrkede grønne måltider er stadig nyt for mange madfolk, og der er ikke nødvendigvis det samme store repertoire af opskrifter og værktøjer at trække på. Alene det at udforske bælgfrugternes kulinariske potentiale er uprøvet land for de fleste, men hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, kan vi ikke klare os med nogle få gode grønne opskrifter. Variation er nemlig afgørende, når vi skal lave mad til de samme mennesker hver dag og bibeholde madglæde og gode spiseoplevelser.
Derfor bliver vi nødt til at dyrke de gode idéer i fællesskab og udvikle de bedste forudsætninger for, at innovationen og nye opskrifter og idéer kan flyde frit til glæde for alle vores køkkener. Med ’den grønne takeover’ håber vi, at vi dels kan skabe et læringsrum for vores kokke, og dels kan løfte barren for, hvordan en vegetarisk frokost kan se ud. Samtidig får vi en mulighed for at vise de virksomheder, hvor vi driver kantine, en anderledes måde at tilberede og præsentere dagens frokost.