Rukiyes tyrkiske køkken
1.445,-
pr. person
Midt i mellem øst og vest, udfoldede handelsmekkaer sig i det gamle Konstantinopel under Osmannerne. Det har lagt fundamentet for det moderne tyrkiske køkken, en kulinarisk smeltedigel, præget af inspiration fra områderne omkring Kaukasus, Centralasien, Middelhavslandene og Balkan – det er smagsmæssigt lige så mangfoldigt som det er farverigt.
Hvad lærer du?
Du introduceres til de grundlæggende ingredienser i det tyrkiske køkken (lige fra vindruesiruppen pekmez til peberpuréen biber salcasi).
Du lærer at lave börek – de karakteristiske tyrkiske brød med feta.
Vi skal lave flere slags meze og salater – bl.a. den krydrede tomatsalat med sumak og pulbiber, acuka med grillede peberfrugter og ikke mindst den cremede yoghurt-feta meze haydari med valnødder og dild.
Du lærer at lave nogle af de allermest særegne indslag i det tyrkiske køkken, fasülye pilaki, bønner og tomater i olivenolie og ezogelin corbasi, en linsesuppe med bulgur, tomater og mynte.
Vi laver de klassiske krydrede tyrkiske frikadeller, köfte, og tilbereder en vaskeægte bulgurpilav med kikærter, også kaldet nohutlu bulgur pilavi.
Vi slutter af med småkager med tahin og pinjekerner, samt tyrkisk kaffe- og te.
Hvad får du?
- Et overdådigt tyrkisk måltid
- Drikkevarer – øl, vin, te og kaffe er inkluderet gennem hele kurset
- Omsorg fra vært og opvasker, så du kan koncentrere dig om madlavningen
- Opskrifter med hjem, så du kan genskabe retterne i dit eget køkken
- Et Meyers forklæde med hjem
Husk at medbringe et indkøbsnet eller en taske, så I nemt kan bære de småting, som I vil tage med fra dagen.
Om Rukiye Benli
Rukiye Benli er autodidakt kok, og aktuel med kogebogen ”Meze” fra Turbine, udgivet i 2021 og ”Mit tyrkiske køkken” udgivet i 2016. Rukiye har med sine tyrkiske rødder et indgående kendskab til den tyrkiske og mellemøstlige madkultur.
Hvor foregår kurset?
Meyers Madhus, Nørrebrogade 52C, 2200 København N
Praktisk information
På kurset vil I blive inddelt i mindre hold, hvor I sammen skal prøve kræfter med opskrifterne.
Hvis i kommer sammen med andre, vil vi så vidt muligt sørge for at I får oplevelsen sammen.
Kurset undervises på dansk.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Du kan også tage metroen til "Nørrebros Runddel", som er ca. 10 min på gåben fra Madhuset.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.
Du må gerne overgive din kursusplads til en heldig bekendt, hvis du selv bliver forhindret. Deltageren skal blot medbringe ordrebekræftelsen på kursusdagen.
Et elektronisk gavekort har en varighed på 3 år. Du skal blot have indløst dit gavekort til en hvilken som helst dato inden gavekortets udløbsdato. Du kan således godt booke et kursus dagen inden udløbsdato, som ligger længere ude i fremtiden.
Det er ikke muligt at få refunderet gavekortets beløb, eller et resterende beløb, der eventuelt er efter brug af gavekortet.
Ved køb af gavekort skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger som køber. Gavekortet fremsendes på den oplyste mailadresse, så med mindre du ønsker, at modtageren skal informeres om gavekortet via mail, så skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger.