Kondos japanske køkken
1.445,-
pr. person
Oplev det autentiske japanske køkken med dansk-japanske Kondo Sasaki. Lær at lave velsmagende og smukke japanske retter fra yaki ika til oshitaski.
Japansk madkultur har en fantastisk rigdom og dybde. I Japan findes der mange særskilte køkkener, traditioner og discipliner, som er lokalt forankrede, men også findes side om side – fra streetfood som ramen over pub-mad (Izakaya) og japansk barbecue til det formelle kaiseki-køkken og selvfølgelig sushi – og meget mere!
På dette kursus formidler Kondo Sasaki den autentiske japanske madkultur, og indvier jer i de teknikker og retter, han selv har lært af sin japanske far. Det bliver til et overdådigt japansk måltid, fra nord til syd.
Hvad lærer du?
Vi laver den japanske bouillon dashi fra bunden – den måske mest fundamentale byggesten i japansk madlavning, og grunden til opdagelsen af grundsmagen umami.
Vi lader sushien ligge og arbejder i stedet med andre fantastisk velsmagende sager som okonomiyaki – en afhængighedsskabende madpandekage, som laves i mange lokale varianter.
Vi laver også en række autentiske retter, som goyza med svampe og kål, tatautaage, kabocha og Yaki ika. Hovedparten af kursets retter er baseret på fisk, blæksprutter, tang og andre autentiske japanske råvarer.
Hvad får du?
- Et overdådigt japansk måltid
- Drikkevarer - øl, vand, sake, te og kaffe - er inkluderet gennem hele kurset
- Omsorg fra vært og opvasker så du kan koncentrere dig om madlavningen
- Et Meyers forklæde med hjem
- Opskrifter med hjem så du kan genskabe retterne i dit eget køkken
Husk at medbringe et indkøbsnet eller en taske, så I nemt kan bære de småting, som I vil tage med fra dagen.
Om Kondo Sasaki
Kondo er uddannet kok fra Munkebo Kro, og har arbejdet på en række velrenommerede restauranter i både Tokyo og Danmark. Kondo har japanske rødder, og har blandt andet lavet japansk mad i Go’ Morgen Danmark, været gæstedommer i tv-programmet Masterchef, og er aktuel med kogebogen ”Kondos japanske køkken”.
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København N
Praktisk information
På kurset inddeles I i mindre grupper af maks. 4 personer, så I kan samarbejde om at komme i mål med retterne. I bliver så vidt muligt sat på hold sammen, hvis I er flere der har booket kurset sammen.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.