Thoravej 29 x Meyers
I starten af 2025 blev 'Thoravej 29' indviet i Københavns Nordvestkvarter.
En bygning og et professionelt fællesskab, hvor en række aktører indenfor kultur, politik og socialt arbejde har hovedsæde. Her varetager Meyers forplejning og værtskab for communityets personalerestaurant og den offentligt tilgængelige café. Og så dribler vi både store og små events for communityet og eksterne aktører.
Siden 2021 har en undseelig industribygning i Københavns Nordvestkvarter undergået en markant transformation. Udadtil er de gule mursten de samme som ved bygningens opførsel i 1968, men indadtil er de 4621 kvm2 industribygning blevet gennemrenoveret med et princip om, at bygningen skal genanvende sig selv. Derfor er betondæk blevet til trapper og vægge til gulve.
Initiativtagerne er Bikubenfonden, der købte bygningen for fire år siden med en ambition om at skabe et professionelt arbejdsfællesskab og mødested på tværs af en række aktører indenfor kultur, politik og socialt arbejde, som ønsker at skabe positive forandringer for samfundet. Heriblandt Analyse & Tal, Art Hub Copenhagen, Akademiet for Social Innovation og Hjem til Alle Alliancen.
Meyers blev udvalgt som madpartner for Thoravej 29 til både at udvikle og drive medlemsrestaurant, café og forplejning til events i huset. Medlemsrestauranten er forbeholdt husets brugere, mens caféen er åben for alle.
”Thoravej 29 er en drømmeopgave, fordi samarbejdet først og fremmest tager afsæt i et stærkt værdifællesskab med alle Thoravej 29’s aktører. Samtidig er det en mulighed for at sætte mange af vores fagligheder i spil - fra kantine til restauration og events - og sammen med aktørerne skabe madoplevelser i hele huset”, fortæller Marie Egede, der er direktør for restauranter og events i Meyers, og uddyber:
”Vi er særligt stolte over, at vi her får mulighed for at bruge vores erfaringer med at løfte sociale dagsordener gennem mad og måltider. Det gør vi ved at tilbyde unge på kanten af job og uddannelse en mulighed for at indgå i nye fællesskaber”, fortæller Marie Egede og slutter:
”Gennem projekter som ”Højskole uden mure” og ”Måltid, fritid, fremtid” har vi gennem de seneste år hjulpet en række unge til livsmestring og fornyet selvtillid, og for mange har det givet kompetencer til at starte på en uddannelse eller få et job. Vi ser meget frem til at bruge vores erfaringer med dette på Thoravej 29 og forhåbentlig gøre en forskel for endnu flere”.
Meyers leverer forplejning og værtskab for husets medlemsrestaurant Langar (kantine), caféen Thoras som er offentlig tilgængelig, mødeforplejning og events.
Om Langar
Langar er inspireret af det østlige fænomen af samme navn, hvor køkkenet danner rum for møder mellem mennesker og man udlever inklusion i praksis. Det betyder bl.a. at fællesskabets medlemmer bliver inviteret til at tage del i de daglige madoplevelser og dermed bliver medskabende af både kultur og måltider.
Måltidsoplevelsen vil kredse om en række grundprincipper: Man vil se og smage årstiden med tydelighed, vi har et klart grønt fundament og bruger mange ingredienser fra eget forrådskøkken. Så frokosten er skabt med flest mulige lokale råvarer og overvejende grøntsager og bælgfrugter, der krydres og forædles med hjemmesyltede- og fermenterede råvarer og spises i samvær ved langborde.
Om Thoras
I Thoras tilbyder vi friskbagt brød og kager af nordisk, økologisk korn, og dørene er åbne for alle, der har lyst til at besøge. Til morgenmad kan man spise boller med smør og ost og et udvalg af sødt bagværk, mens man nyder en kop kaffe lavet på bønner fra Coffee Collective. Til frokost kan man spise dagens grønne ret og sandwich med udvalgte drikke til.
Thoras står på et grundlag af økologi, årstid, stedsans og grønne måltider. Vi bruger sæsonens råvarer, når vi sylter, fermenterer og hengemmer og eksperimenterer med greb fra hele verdens køkkentraditioner. For alle er velkommen om langbordet i Thoras.
Thoravej 29 er en drømmeopgave, fordi samarbejdet først og fremmest tager afsæt i et stærkt værdifællesskab med alle Thoravej 29’s aktører