Sådan gør du
Hak chokoladen fint, og stil den til side. Flæk vaniljestangen og skrab kornene fri.
Varm mælk, piskefløde, rørsukker, vaniljekorn- og stang op i en lille gryde, til det er tæt på kogepunktet. Tag det af varmen, og lad det trække lidt.
Tilsæt chokoladen, og pisk kraftigt, til blandingen er ensartet.
Stil drikkechokoladen koldt og tildækket, gerne natten over, hvis det kan lade sig gøre, så mælkesyrebakterierne har tid til at udvikle sig - det gør, at drikken får en mere koncentreret og fløjlsblød smag.
Varm forsigtigt drikkechokoladen igennem inden serveringen. Pisk grundigt, så drikken er cremet og ensartet. Sigt gerne drikken, og brug evt. en stavblender til at forfine den yderligere.
Server drikkechokoladen i små kopper, og kom flødeskum på toppen, hvis du har lyst til det.
Ingredienser
100 g mørk chokolade , gerne Valrhona Guanja 70%
5 dl sødmælk
½ dl piskefløde
10 g rørsukker
½ vaniljestang