Claus Meyer udfordrer den vanetænkning, der knytter sig til begreberne sundhed og livskvalitet og inspirerer folk til at leve sundere uden at sætte sanseligheden over styr. Foredraget er krydret med humoristiske tilbageblik – Claus Meyer var selv blandt de fedeste på Lolland som knægt - fortællinger om fremmede kulturers madlavnings principper og stenhårde kendsgerninger, og om hvordan man laver velsmagende mad uden fedt. Tilhørerne får konkret og spontant styrket deres muligheder for flere succesoplevelser i køkkenet. Foredraget bygger på mange års undervisning i emnet i Meyers Madhus og på bogen Spis Igennem, som Claus Meyer har skrevet sammen med professor i ernæring Arne Astrup. Bogen bygger på et 6-årigt forskningssamarbejde imellem institut for Human Ernæring og Meyers Madhus.
Betyder det noget for vores sundhed, at vi nyder vores mad? Hvorfor bliver vi federe og federe? Er det den mad, vi spiser, der gør os overvægtige? Hvad er hemmeligheden bag vidunderlig mad med et behersket indhold af fedt?