”Verdens bedste skovtur” er tilbage med mad, koncerter og events i sommerlandet ved Rågeleje

For femte år i træk inviterer Meyers til ”Verdens Bedste Skovtur” – et udendørs kultur- og spisehus med aktiviteter i skoven og på stranden i Udsholt, et stenkast fra Rågeleje. Fra 14.-28. juli byder programmet på mere end 130 events, der tæller alt fra koncert med Raske Penge til talks med Minik Rosing og Ditlev Tamm, kakaoceremoni, croquis, heksebryg, healing, Mads og A-holdet, surdejspizzaer, skovrøget laks og stribevis af aktiviteter for de mindste.

I 2020 startede Meyers ”Verdens Bedste Skovtur” på et bagtæppe af Corona-nedlukningen og som et fælles holdepunkt for store og små, der savnede et sted at mødes i det danske sommerland:

“Verdens Bedste Skovtur blev skabt som en minifestival møder et udendørs kulturhus slash beach party. Og selvom vi var ambitiøse, havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at det ville vokse sig så stort, sjovt og sprudlende – og at det for mange, inklusiv mig selv, er blevet sommerens højdepunkt,” fortæller grundlægger af Meyers, Claus Meyer, der selv har sommerhus i området, og uddyber:

“At vi finder kræfterne til at afvikle Skovturen for femte gang skyldes i høj grad, at lokale ildsjæle vil stille op hvert år med skæve, underholdende og nogle gange helt magiske oplevelser, der gør de to uger til noget helt særligt. Men også legekammerater udefra har igen i år meldt sig på banen, og jeg glæder mig særligt til at opleve libanesisk pop-up, koncert med Hess og Vibskov og den efterhånden traditionsrige “Kampen om Nordsjælland”-fodboldkamp på Vejby stadion”.

> Læs mere om skovturen <

 

Morgenyoga, musik under trækronerne og Mads & A-holdet

I år byder eventprogrammet på hele 132 oplevelser af kulturel og kreativ karakter: Er du til musik, kan du komme til lydbiograf og musikbanko eller til gratis koncerter med Raske Penge, Hakami, Mads Mouritz og Mellemblond eller til Jazz by heart under trækronerne. Drømmer du mere om at bevæge feriekroppen, er der rig mulighed for både aktive og afslappende oplevelser: Fra morgenyoga på stranden til pilates, crossfit, SUP-tours, aftenløb med havdyp og Body and Soul awakening med åndedrætsøvelser.

Kalder din krop på åndelig adspredelse, er der rig mulighed for det i en række samtaler med inspirerende mennesker fra et bredt udsnit af kulturlivet: Hør professor Vincent Hendricks om bogen “Nok om mig” eller oplev biolog Kaare Ebert om lystfiskeri, historiker Dorthe Chakravarty om Kirsten Hüttemeier, kakaoceremoni ved shamanisk terapeut Avilou Søby og mange flere. Ligesom sidste år kigger Mads Steffensen og A-holdet forbi til live-løsning af lytternes sommerdilemmaer, og i år byder skoven på en verdenspræmiere på “Hvem vil måske være millionær”, hvor Sarah Grünewald og Thomas Vibe inviterer til quiz med skrabelods-præmier.



Surdejspizzaer, skovrøget laks og nybagt bagværk til sommerhuset

Traditionen tro er programmet også fyldt med aktiviteter for de mindste: Der er både insektjagt, hulahopværksted, heksebar, havfruemøde, minipolet og yoga kun for børn. Og både små og store kan tanke energi til aktiviteterne i skovturens boder fra morgen til aften: Om morgenen kan man købe kaffe og nybagt bagværk til at tage med hjem i sommerhuset eller nyde under træerne, og fra frokost til aften er der surdejspizzaer, skovrøget laks, flæskestegssandwich og kolde drikke på menuen.

Ligesom de forrige år er omdrejningspunktet for Verdens Bedste Skovtur det store udendørs skov-, hede- og strandområde på den fredede A.P. Møller-grund, som Meyers indtager med borde, bænke, foodtrucks og spil til både store og små:

“Vi håber på at se både nye og kendte ansigter til vores jubilæumsår, og vi glæder os helt vildt til at opleve en af Danmarks smukkeste naturgrunde summe med liv igen,” slutter Claus Meyer.

 

Fakta

• Verdens Bedste Skovtur vender tilbage på A.P. Møller-grunden ved Udsholt Strand nær Rågeleje fra den 14.-28. juli 2024. Adressen er Udsholt Strandvej 92, 3230 Græsted og boderne har åbent kl. 8.30-21.00 alle dage i perioden.

• Adgang og de fleste events er gratis. Du kan følge med i eventprogrammet, der løbende udvikler sig, på store skilte på pladsen, online på: https://meyers.dk/verdens-bedste-skovtur/ og på @meyers på instagram.

• Har du en god idé, eller har du selv lyst til at bidrage til eventprogrammet, så skriv til Fanny Flindt på fafl@meyers.dk. Vi opdaterer programmet løbende, og ingen idé er for lille eller for skæv.