Nyt produkt: rygeost 20%

Rygeosten er en gammel dansk specialitet. Det er faktisk den eneste originale ostetype, som er opfundet i Danmark uden inspiration fra udlandet. Vi lancerer en ny en af slagsen - nemlig en rygeost på 20%.

Nu kan du få mejeristens ultimative rygeost 20 % i Irma. Den er fløjlsblød og lækker cremet og fremstillet på Fyn efter gamle, originale opskrifter.

Vi gav vores mejerist opgaven at skabe en rygeost for livsnydere, der vil give hverdagen lidt ekstra luksus - en lille, fuldfed himmerigsmundfuld. 

Vi kiggede mod de stolte, danske traditioner for at ryge ost og lod os inspirere af de originale opskrifter fra Fyn, inden vi smagte os igennem et væld af versioner og endte med en udgave, der holder en fornuftig fedtprocent på 20 med en dyb, røget duft og smag, der på samme måde er mild og frisk.

Den høje fedtprocent gør osten ideel til dips, smørrelse og sågar is. 

Når røgen har opnået den bedste udvikling, holder rygemesteren osten henover. Røgen skal have en særlig intensitet før tidspunktet er rigtigt, så ostene kan få den gyldne farve. Der er tale om varm rygning, hvilket vil sige en opvarmning mellem 80-130° inden for et kort tidsrum.

Denne metode har direkte indvirkning på smagen. Resultatet er en ægte røget smag – mild, dyb og frisk.

Vi har samlet nogle af vores yndlingsopskrifter med den nye rygeost, hvor man virkelig kan smage forskellen. Prøv den i en grøn ret, med røget laks eller i det søde køkken.