Drømmen om et fuldendt madår
Det er nu ti år siden, vi udgav Almanak. En moderne køkken-klassiker med en mission om at give det nordiske køkken et folkeligt gennembrud og tilbyde opskrifter til hele året, som er inden for rækkevidde for os alle.
I dag er bogen nok kendt af de fleste, for Almanak lå på bestsellerlisterne i mere end et år, da den udkom, og har indtil videre solgt mere end 150.000 eksemplarer.
Som titlen antyder er bogen en gastronomisk kalender med mere end 1000 opskrifter, uge for uge gennem hele året. Hverdagens livretter og opdateringer af retter fra de sidste mange århundreders danske madhistorie, side om side med yndlingsretter fra fremmede køkkener, bagværk, syltede grøntsager og søde kager.
Jubilæumsudgaven
Udover at Almanak var en samling af Claus Meyers egne favorit-opskrifter, kom retterne i bogen også til at hente en forholdsmæssig stor del af energien fra planteriget og vægte fuldkorn og mad fra de vilde landskaber højt. Nu er der så gået 10 år, og det er som om, at bogen er mere væsentlig end nogensinde. Meget af det som bogen har fokus på, er siden blevet en del af vores fælles bevidsthed, og at spise efter årstiden, at planlægge sine indkøb og mindske madspild og at vægte grøntsagerne højt på tallerkenen er ikke længere forbeholdt de få.
I forordet til den nye jubilæumsudgivelse sætter Claus Meyer ord på, hvordan de grønne tanker, der var retningssættende for ALMANAK, er blevet endnu mere relevante i tiden.
Med bogen inviterer Claus Meyer sine læsere til at digte med på et grønnere og mere klimabevidst hverdagskøkken.
Bogen udgives 1. december, hvor den kan findes i Meyers Madhus, Meyers Deli, i boghandlere landet over og på saxo.com.
> Læs mere om Almanak