Jose Rafael Marin og vigtigheden af smagskombinationer
- Jose Rafael Marin
- Kok
- Har arbejdet i Meyers i halvandet år
Hvad laver du i køkkenet:
- Jeg har været ansat som kok hos Meyers i Århus i halvandet år, hvor jeg tilbereder den varme mad.
Hvor kom inspirationen til dagens frokost fra?
-
Jeg kommer oprindeligt fra Peru, og jeg har derfor en stor kærlighed og kendskab til forskellige madtraditioner i Sydamerika. Min menu er derfor sammensat af peruviansk-inspirerede retter, som jeg kan huske at have spist i min barndom, og som traditionelt spises i Sydamerika.
Noget af det, som er særligt karakteristisk for det peruvianske køkken, er kombinationen af det friske, det syrlige og det stærke. Der er både bid i retterne og smæk på smagen, hvilket er med til at løfte den sensoriske oplevelse af måltidet.
Kan du godt lide at lave mad – også når du har fri?
- Ja, jeg holder meget af både at lave og spise krydret mad med masser af smag. Når jeg selv går i køkkenet, synes jeg altid, det er enormt vigtigt at bruge rigeligt af friske urter, lime og marinader i køkkenet.
Man bliver bare glad, når forskellige råvarer spiller sammen og supplerer hinanden godt.
> Hent dagens menu - Almanak