Mød Peder Arnt som er ‘Køkkenchef for en dag’

’Køkkenchef for en dag’ inviterer vores kolleger eller samarbejdspartnere ind i køkkenet. I denne måned er det konsulent hos kødgrossisten Öxneholm, Peder Arnt, der får lov til at bestemme menuen. Öxneholm leverer kød til vores frokostkøkken og har gjort det de sidste fire år.

"Vi har gjort det til vores mærkesag at præsentere et udvalg af kød af højeste kvalitet, der kan passe ind i en madkultur, hvor vi spiser lidt mindre, men lidt bedre kød."

Peder Arnt

 

Hvilke produkter producerer I, og hvorfor valgte du at producere netop disse? 

Öxneholm har solgt kød i mere end 50 år. Det er det vi er gode til og det er her vores viden, ekspertise og passion ligger.  

Kød er en vigtig proteinkilde og frembringer den særlige umamismag. Selvom vi taler mere og mere om bæredygtighed og kødfrie dage, så er vi nødt til at forholde os til, at kød stadig udgør en stor del af mange menneskers hovedmåltid. Derfor har vi gjort det til vores mærkesag at præsentere et udvalg af kød af højeste kvalitet, der kan passe ind i en madkultur, hvor vi spiser lidt mindre, men lidt bedre kød. Oksekød i sig selv er en klimatung råvare, men vi kan gøre en indsats for, at omstændighederne rundt om kødet såsom dyreforhold, transport, slagtning mm. sker på en fornuftig og bæredygtig måde. 

  

Hvordan adskiller produktet sig fra andre producenter?  

Nogen vil måske sige at ”kød er kød”, men det er vi slet ikke enige i. Vi nørder virkelig med vores kød, for altid at have det bedste til vores samarbejdspartnere. Vi mærker på teksturer, vi studerer fedtmarmoreringer, vi tester mørhed – og vi smager naturligvis på det hele. Nogle gange må vi endda bide i det sure æble og spise ribeye til morgenmad…. 

Vi har selvfølgelig nogle produkter, som du også kan få hos andre leverandører. Men vi har også masser af kvalitetsvarer, som man kun kan få hos os. Vi går nemlig højt op i at være innovative og udforskende 

  

Hvor er inspirationen til dagens menu kommet fra, og hvorfor?  

Valget faldt på oksetykkam, der både er kendetegnet ved at være en meget mør og saftig udskæring. For at give det lidt modspil serveres det sammen med en nordisk chimchurri, stegte kartofler og aioli 

 

Har du et særligt forhold til mad? 

Kærlighed til kød” er en del af vores logo og vores DNA. Det skinner igennem i alt hvad vi gør. De fleste af vores ansatte er uddannede inden for fødevarebranchen, fx slagter eller kok. Det betyder at fagligheden er høj i alle afdelinger, hvilket er ret fedt. Der er så meget viden gemt i medarbejderne hos Öxneholm og det gør det super fedt at gå på arbejde hver dag. 

Så ja, vi har helt bestemt et særligt forhold til mad! 

 

Se menuen for Almanak

 Se menuen for En bid grønnere