-
Fuldenavn: Anna Frederiksen og Marie Schouser
-
Titel: Ernæring og Sundhedsstuderende
Hvor længe har I arbejdet i Meyers?
Vi læser Ernæring og Sundhed på 6. semester, og har valgt linjen Fødevare og Ledelse. I forbindelse med vores uddannelse har vi begge været i et 3-ugers praktikforløb i Meyers frokostkøkken i København. Desuden arbejder jeg (Anna) som studentermedhjælper i Meyers kundeservice.
Hvorfor valgte I Meyers som praktiksted?
Vi fandt det relevant og lærerigt at få et indblik i, hvordan et storkøkken - som Meyers frokostkøkken - drives. Vi fik både et indblik i selve driften og i hele madproduktionen, hvilket er meget studierelevant og en oplevelse, vi vil tage med os videre.
Hvor er inspirationen til dagens menu kommet fra, og hvorfor?
10. februar er Bælgfrugternes dag, og derfor har vi i samarbejde med de gastronomiske udviklere fra Meyers frokostkøkken, kommet frem til en menu, der bygger sig op omkring netop bælgfrugter.
Vores uddannelse har stor fokus på bæredygtighed samt de officielle kostråd, og vi har derfor taget udgangspunkt i dem. Et af kostrådene lyder således: “Spis mindre kød - vælg bælgfrugter og fisk”, og derfor har vi valgt at bygge vores menu op omkring forskellige bælgfrugter. Vi har tidligere været i praktikophold i Italien, og har derfor også valgt at drage elementer fra det italienske køkken med ind i vores menu.
Har du/I et særligt forhold til mad?
Eftersom mad er det primære omdrejningspunkt på vores uddannelse, har vi en stor passion både for madlavning og madkultur, og det fylder meget i vores hverdag.
> Hent dagens menu - Den grønne
> Hent dagens menu - Almanak
> Hent dagens menu - En bid grønnere