'Måltid, Fritid, Fremtid’ er en fritidsjobindsats, som hjælper unge i fritidsjob indenfor restaurations- og fødevarebranchen. Vi tilbyder unge et forløb med virkelighedsnær, praktisk køkkenundervisning og efterfølgende fritidsjobtræning i lokale virksomheder. Sideløbende støttes den unge af sin egen kontaktperson eller en fritidsjobambassadør fra UC Fritidsjob. Indsatsen har et særligt fokus på restaurations-og fødevarebranchen og henvender sig primært til unge, som er motiverede for et fritidsjob indenfor denne branche, og unge, som kan have brug for støtte for at opnå og fastholde fritidsjob.
Bag indsatsen står UC Fritidsjob ved Ungecentret Skanderborgvej i Aarhus Kommune i samarbejde med Meyers Madhus. Konceptet består af en træningsbane med mad- og socialfaglig undervisning i køkkenet, hvor vi i fællesskab tilbereder måltider og spiser sammen.
Madglæde, sanselighed og samarbejde er drivkraften, som skaber rum for et meningsfuldt fællesskab. De unge får erfaringer med, hvad det vil sige at være en del af et arbejdsfællesskab og indgå i sociale relationer med andre unge og voksne.
Hvem er målgruppen?
Unge i alderen 15-17 år, som har brug for støtte i overgangen til et fritidsjob. Det kan være unge, som har vanskeligheder med fastholdelse i skole- og fritidsaktiviteter, højt fravær i skolen, som mangler netværk og relationer med jævnaldrende eller har lignende udfordringer.