Fire forretter til konfirmationen

Det er ikke til at tro det lige nu, men om et øjeblik hilser vi foråret velkommen, bøgen springer ud og ligeså gør årets konfirmander. Hvis 2024 er året, hvor junior træder ind i de voksnes rækker, er I måske allerede begyndt at tænke over, hvad I vil servere for familien og hele venneflokken på den store dag. Læs med, når vi guider dig til sprøde, lette anretninger, der hylder årets første grøntsager og er perfekte at servere som start på konfirmationsfesten. Vi hjælper dig med at finde ideer og inspiration til forretter til konfirmationen.

Konfirmationen er en stor dag; ikke kun for konfirmanden, men også for mor og far, der gerne vil sætte rammerne for en forårsfest med gaver, god stemning og ikke mindst god mad, der tilgodeser unge, ældre og alle ved bordet.  

Forretten er det første, gæsterne sætter tænderne i. Den kan både være klassisk, nyfortolkende, grøn, for kødelskere eller noget midt i mellem. Forretten skal vække appetitten og gøre gæsterne forventningsfulde til menuen, der kommer. 

Vi har samlet vores bedste bud på fire forretter, du kan servere, hvad end du skal fejre konfirmation, rund fødselsdag eller bare vil forkæle dine kære med et velsmagende måltid. Du kan finde alle vores opskrifter på både forretter, hovedretter og desserter lige her, hvis du ønsker at hoppe i forklædet.

 • Laks med perlebyg

  Den med fisk

  Røget laks med grønt og sprødt

  Her får du opskriften på en let og frisk anretning med røget laks. Laksen serveres med en lækker salat bestående af sprøde æbler, perlebyg og valnødder. En let anretning, der med et godt stykke brød, er perfekt som forret til konfirmationen.

  Læs opskriften her
 • Tarteletter med grønt

  Den traditionelle

  Tarteletter med letstuvede grøntsager

  En sprød skål af butterdej med fyld af forårsgrønt er et bud på en klassisk og nem forret, du kan servere til konfirmationen. Tarteletten er en traditionel anretning, der vil glæde unge som gamle.

  Læs opskriften her
 • Tatar med persilleolie

  Den med kød

  Kalvetatar med friskost og persillepesto

  Hjemmelavet friskost, smagen af grønne urter og godt kød. Denne tatar på kalv er et godt bud på en forret, hvor råvarer af god kvalitet får lov at træde i karakter.

  Læs opskriften her
 • Opskrift på cremet blomkålssuppe med croutoner

  Den Grønne

  Blomkålssuppe med harissa

  Vil du give den klassiske suppe, steg og is menu et lille tvist, så prøv denne cremede blomkålssuppe, som pyntes med varme krydderier, urter og chili.
  Suppen er nem og hurtig, og du kan forberede den i forvejen. Den er derfor også god, hvis I er mange til bords.

  Læs opskriften her