Gastrik på 3 måder

Meyers Gastrik bruges til justering af saucer og gryderetter, og franskmændene har igennem århundreder brugt denne karamelliserede vineddike-sirup til at få saucer eller sovs til at smage af mere. Gastrik holder sig længe, hvis du opbevarer den på køl eller bare på køkkenhylden i en lukket beholder. Gastrikken indeholder smagstoner, der er svære at tilføre enkeltvis til maden; bitterhed, tøjlet sødme fra karamelliseringen af sukkeret, og restsyre, frugtighed og friskhed fra eddiken. Gastrik er af samme grund uhyre velegnet, når du laver mad med et minimum af fedt. Du kan tilsmage saucer, supper og sammenkogte retter som netop nævnt, og få stor smagfylde uden ekstra fedt fra f.eks. fløde.

  • Opskrift

    Syltede rødløg med gastrik

    Smager skønt som tilbehør til salater, smørrebrød eller det store frokostbord ved højtider

    Opskrift

Når man står med en sauce, der har fået hvad den kan trække, men stadig mangler helhed og smagsmæssig ensretning, er et par spiseskefulde gastrik som regel det, der skal til.

  • Opskrift

    Glaseret glaskål med hummus og sumak

    En umamifyldt grøn ret

    Se mere
  • opskrift

    Olie-eddike dressing

    Giv din olie-eddike dressing en endnu dybere smag

    Se mere