Torsten Vildgaard flytter ind på Fasangården 

Torsten Vildgaard og Claus Meyers veje krydser igen, når den dygtige Michelin-kok fra januar rykker ind i køkkenet på Fasangården, som drives af Meyers. De to har før skabt gastronomiske succeser sammen, så hvem ved, hvad det ender med denne gang?

Torsten Vildgaard og Claus Meyer har fulgt hinanden i mange år og har udviklet et nært venskab, som er mundet ud i flere kreative madprojekter. Derfor kommer det også naturligt, at Torsten Vildgaard for en stund rykker ind på Fasangården for sammen med holdet at udforske, hvad de historiske rammer kan bære. Der bliver tale om et moderne dansk-fransk landkøkken, som fra januar vil blive serveret på tallerkenerne hos det historiske traktørsted i Frederiksberg Have.

Bygger på et langt venskab

Venskabet mellem Claus Meyers og Torsten Vildgaard går mere end tyve år tilbage. Allerede i sin gymnasietid fulgte Torsten Vildgaard med i Meyers Køkken, som han så på videobånd og lod sig inspirere til det, der senere blev en kokkekarriere. De mødte hinanden første gang, da Claus var dommer ved en konkurrence på Kokke- og Restaurantskolen, hvor Torsten var på det vindende hold. I 2003 blev Torsten hyret ind som køkkenchef på Nørrebro Bryghus, og senere fik Claus ham ombord på Noma, hvor Torsten var fra 2005 til 2012. Da de to sammen i 2013 åbnede en restaurant, Studio, gik der ikke lang tid, før Torstens køkken blev tildelt en Michelinstjerne.

Traktørsted i ny fortolkning

Vildgaard ser frem til at prøve kræfter med at skabe et sprødt dansk-fransk landkøkken i de frederiksbergske historiske rammer. Priserne bliver i øjenhøjde, men han og holdet kommer ikke til at gøre sig mindre umage, lover han. "Jeg glæder mig helt vildt til at byde gæster indenfor," siger han og fortsætter: "men jeg går også ydmygt til værks, når jeg træder ind sammen med holdet af dygtige folk, som har bygget den helt særlige stil og stemning, der stråler på Fasangården i dag."

Fasanholdet glæder sig også til samarbejdet. "Vi er begejstrede over at kunne videreudvikle konceptet og sammen med en mand af Torstens kaliber at skabe en anderledes tolkning af traktørsted," siger Rasmus Mørch, der har været restaurantchef siden åbningen i maj 2022. 

 

Torsten Vildgaard er meget bevidst om de spilleregler – og i nogen grad begrænsninger - som følger med at arbejde i en gammel, fredet bygning.

Fasangården er jo topcharmerende med masser af personlighed og karakter, og jeg ser det som et privilegie at få lov til at slå mine folder her i en periode. Jeg er meget opmærksom på at sætte barren det helt rigtige sted, så vi kan skabe mindeværdige måltider, der forholder sig til Fasangårdens arv og tradition.

Torsen Vildgaard
 • Maden

  Menukort med fasan og masser af karakter 

  Torsten Vildgaard og fasanteamet har smagt, testet og udviklet i køkkenet og kan nu præsentere den nye menu. Den kører fra d. 12 januar og de glæder sig til at servere de smukke og velsmagende retter.

  Book bord til frokost, aften eller søndagsmiddag.

  book bord
 • Frokostkortet

  Til frokost kan I nyde Fasangårdens 3-retters menu med:
  Sprødstegt torsk med rørt remoulade og citron
  ”Hønsesalat” af fasan med æbler, bladselleri og tørsaltet bacon
  Trifli med braiserede blommer, madeira, makroner og blommekernefløde.

  I kan også slå jer løs i a la carte-menuen, som er Fasangårdens fortolkning af smørrebrød. Prøv f.eks. Fasangårdens gravad laks med dild, peber og rævesauce eller Vol au vent med svampe, pocheret æggeblomme, blanquette og havgus.

  Læs hele menuen
 • Aftenmenuen

  Til aften byder Fasangården ligeledes på en skøn 3-retters menu, som de kalder 'Fasanen'. Denne menu findes også i en udvidet variant og går under navnet 'En på Fasanen'. Her får I bl.a. serveret:

  Gilladeau østers med kærnemælk, peberrod og dildolie
  Tærte med stenbiderrogn, rygeost og purløg
  Lun hjertevaffel med miso og brunet smør, hørøget laks, rogn og karse.

  Det er selvfølgelig også muligt at bestille fra a la carte-menuen, som byder på et skønt udvalg af både snacks, forretter, hovedretter og det søde punktum.

  Aftenmenu
 • Søndagsmiddag

  Hver søndag

  På ugens sidste aften serverer vi en fast 3-retters menu i bedste traktørstil.

  Fasangårdens gravad laks med dild, peber og rævesauce
  Schnitzel af Duroc med citron, shoyu og pebervinaigrette. Blanquette med sprængt skank, Karljohan, perleløg og persille
  Trifli med braiseret blommer, madeira, makroner og blommekernefløde.

  Book