Nu kan du købe ølandsboller og hindbærsnitter fra Meyers hos Q8

Tankstationen er under forandring. Q8 er i gang med en bæredygtig bevægelse mod mere eldreven mobilitet og flere alternativer til de traditionelle flydende brændstoffer – og den bevægelse forplanter sig også i de produkter og den mad, de ønsker at tilbyde danskerne på farten. Derfor indgår vi nu et partnerskab med Q8, som gør økologisk bagværk af høj kvalitet tilgængeligt på alle Q8’s over 100 bemandede danske tankstationer frem mod sommeren 2022. Partnerskabet gør Q8 til den største kæde i landet med 100 procent økologisk bagværk.

Bedre mad på farten

København 6. maj 2022. Danskerne er verdensmestre i økologisk forbrug*. Samtidig er danskernes forplejningsvaner på farten ændret i takt med, at stationerne har udviklet sig til hybrider af spisesteder og service-hubs. Med det afsæt indgår vi sammen med servicekæden Q8 nu et helt nyt partnerskab:

”En del af Q8´s strategi er at øge vores food-forretning. Vi vil være danskernes foretrukne stop på farten, og det kræver, at vi kan tilbyde høj kvalitet og muligheden for at tage et bevidst valg. Derfor er vi meget stolte over at kunne præsentere et nyt samarbejde med Meyers, hvor vi skifter hele vores sortiment af bagværk ud med økologiske varianter fra Meyers,” siger Retail-direktør i Q8 Danmark, Helle Dahlgren Skov, og uddyber:

”Vi ser, at danskerne i høj grad efterspørger kvalitetsprodukter og økologi, og flere og flere interesserer sig for, hvad de spiser. Meyers har en unik position og faglighed inden for brød og bagning. Med partnerskabet bliver vi den største kæde med 100 procent økologisk morgenbrød og kage. Dermed hæver vi barren for hverdagens bagværk for rigtig mange mennesker i hele landet.”

Vil gøre økologisk brød tilgængeligt for mange flere

Netop muligheden for at gøre økologisk kvalitetsbagværk tilgængeligt for endnu flere på farten har for os været en stærk drivkraft i det nye partnerskab. Vi har i mere end 30 år arbejdet for at fremme kvaliteten i den danske madkultur, og for os repræsenterer parløbet med Q8 en unik mulighed for at drive præcis den dagsorden videre:

”At kunne nå tusindvis af bilister og lokale handlende på tankstationer landet over bidrager direkte til vores mission om at få endnu flere til at opleve glæden ved godt bagværk og gedigne økologiske råvarer," siger direktør for Meyers Food & Retail, Anne Luise Deleuran og slutter:

”Når vi knokler for at højne kendskabet og glæden ved god mad i det daglige, ønsker vi selvfølgelig altid at få så mange med om bordet som muligt. Det mål kommer vi et skridt nærmere gennem det nye partnerskab, og vi er glade for, at Q8 vil være med.”

Vi ser, at danskerne i høj grad efterspørger kvalitetsprodukter og økologi, og flere og flere interesserer sig for, hvad de spiser. Meyers har en unik position og faglighed inden for brød og bagning. Med partnerskabet bliver vi den største kæde med 100 procent økologisk morgenbrød og kage. Dermed hæver vi barren for hverdagens bagværk for rigtig mange mennesker i hele landet.

Retail-direktør i Q8 Danmark, Helle Dahlgren Skov

Fakta om Meyers bagværk hos Q8

- Fra d. 6. maj leverer Meyers økologisk bagværk til Q8’s stationer på Ballerupvej i Værløse og på Frederiksborgvej i Farum.

- Sortimentet udrulles derefter til alle Q8’s stationer i Danmark, og fra 24. juni tilbyder alle 107 stationer udelukkende bagværk fra Meyers – alt sammen 100 % økologisk.

- I sortimentet vil man kunne finde signaturprodukter som kanelsnurrer, hindbærsnitter, surdejsbrød og ølandsboller side om side med et bredt udvalg af andre slags brød og kage.

Fakta om Meyers

 • Økologi er en af hjørnestenene i Meyers bæredygtighedsstrategi fra 2021. Meyers ser økologi som en vigtig del af et helhedsorienteret arbejde med bæredygtighed, hvor hensyn som rent grundvand, vandmiljøer i søer og åer og plads til mere liv i markerne er centrale.
 • Meyers har i over 15 år arbejdet sammen med lokale økologiske landmænd og forædlere om at sikre et bedre og mere varieret udbud af nordisk korn og mel.
 • Meyers producerer hvert år 1400 tons økologisk korn i samarbejde med udvalgte bønder rundt om i Danmark, som prioriterer økologisk dyrkning af de gamle hvedesorter. Blandt andet Aastrupgaard i Brædstrup, Nystedgaard i Stenløse, Mønstergaard i Rønne, K-landbrug i Maribo, Rosilde Højgaard i Nyborg, Fuglesøgaard i Haderslev, Skovgaard i Vojens og Holmager i Ringkøbing. Størstedelen af vores korn bliver malet på møllen ’Gissleberga’ i Sverige og ellers på Bornholms Valsemølle.
 • I 2009 blev årevis af bageerfaring samlet i bogen ’Meyers Bageri’, og siden kom også ’Meyers kager’, ’Meyers bageskole’ og endelig i 2018 ’Meyers glutenfri bageskole’.
 • Meyers Madhus på Nørrebrogade slog i 2005 dørene op til det allerførste bagekursus, og siden har mere end 25.000 kursister haft hænderne i dejen på de forskellige bagekurser.
 • *https://lf.dk/aktuelt/nyheder/2021/februar/danmark-er-stadig-verdensmestre-i-oekologi 

Fakta om Q8

 • Q8 Danmark er i gang med en transformation af virksomheden, og arbejder fokuseret med tre områder for at bidrage til omstillingen af samfundet: Bekæmpe klimaforandringer og reducere CO2e-emissioner, Bruge og sælge bæredygtige produkter og Styrke mennesker og samfund. Som en del af det, arbejder de målrettet for at sikre mere økologi i deres sortiment.
 • Q8 Danmark er en del af OKQ8 Scandinavia, et af Skandinaviens største brændstof- og energivirksomheder med samlet flere end 1000 stationer
 • Q8 ønsker at være det foretrukne stop for danskere på farten. Food-forretningen er en hjørnesten med samarbejde med Meyers og Starbucks, madspildssamarbejde med Too Good To Go og udvikling af sortiment med fokus på plantebaserede måltider og dyrevelfærd
 • Satsningen på kvalitet og mindre madspild er led i Q8’s arbejde for proaktivt at reducere miljøpåvirkning og skabe en positiv indvirkning på samfundet
 • Frem mod 2026 ruller Q8 et landsdækkende netværk af lynladere til elbiler ud på alle bemandede servicestationer

For yderligere information:

Brit Larsen, PR & pressekoordinator hos Meyers, Tlf:22822842, mail: brla@meyers.dk
Marie Lund, kommunikationschef hos Q8, Tlf:42126419, mail: presse@Q8.dk