South Harbour og Meyers Bageri

Gennem seks år har søstrene Jamila og Khadija serveret autentiske marokkanske retter i caféen South Harbour i Sydhavnen. Måske har du endda været forbi og smage deres helt eminente og næsten vanedannende pastillas? I køkkenet er Jamila og Khadija, som hver dag serverer de traditionelle marokkanske specialiteter på caféen i Sydhavn, hvor Pastilla og Briwat er blandt menukortets mest populære retter, der også tæller marokkansk brunch, søde kager og dampende varme tagine-retter. Både deres Pastilla og Briwat er udviklet med inspiration fra søstrenes mors opskrifter.

Familien fylder nemlig meget for de to søstre, som har stiftet caféen med afsæt i deres mors gæstfrie og hjertevarme væremåde. Og netop den gode stemning og de varme krydderier hænger da også i luften, når man når man træder ind i South Harbour Café. I disse lokaler, i hjertet af Sydhavnen, fører de to iværksættersøstre deres mors idéer og tanker videre om at være fælles om sund mad og gæstfrihed. Og det er ikke uden grund, at caféen har adresse blandt Sydhavnens livlige gader. For døtrene har en lyst til at give noget tilbage til det lokalsamfund, som tog så godt imod dem, da de kom til landet.  

Derfor er det heller ikke sjældent, at en lun m’semen (marokkanske madpandekage) serveres med en god historie på siden eller en lille sludder om stort og småt. For stamkunder og naboer er ofte blandt gæsterne i caféen; de kommer for den gode mad og for at tage plads i det unikke samlingspunkt i det gamle arbejderkvarter. Gennem maden formidler søstrene både deres egen personlige historie og Sydhavnens særlige ånd.

I køkkenet har Jamila og Khadija ansat en stab af udenlandske kvinder, der er nye i at skulle lære dansk og navigere i det danske samfund. Foruden at få en fod indenfor på arbejdsmarkedet, får kvinderne i køkkenet også hjælp til alt fra Aula til Nem-ID, når de altså ikke øver sig på de danske gloser over de simrende gryder. For på tavlen hænger ’ugens ord’, der skal opmuntre kvinderne til at styrke sprogkundskaber. 

På trods af svære år med Corona og økonomiske kriser er dørene i South Harbour Café stadig åbne. For de marokkanske serveringer er populære - både i lokalområdet, men også blandt mere garvede smagsløg. I 2022 vandt søstrene med deres Pastilla både produkt- og publikumsprisen i den årlige kokkekonkurrence Sol over Gudhjem på Bornholm. En sejr som overraskede søskendeparret en del. For selvom velsmagen er tårnhøj og værdierne ligeså, så er det med ydmyghed, at Jamila og Khadija serverer deres eftertragtede Pastilla på Hørdumsgade 1 i Sydhavnen.

 

 • Jægersborggade

  SOUTH HARBOUR CAFÉ & MEYERS BAGERI

  18. MARTS

  På lørdag kan du møde Jamila og Khadija, som sælger marokkanske specialiteter i Meyers Bageri i Jægersborggade kl. 16-19 - efter bageriets normale lukketid. Som et enestående event får vi besøg af de to søstre, som ejer caféen South Harbour i Sydhavnen. Jamila og Khadija sælger deres eftertragtede Pastilla og Briwat, og du vil også kunne slukke tørsten i marokkansk myntete og frisk lemonade.

  Pastilla er en traditionel rund filodejspakke med fyld af langtidssimret kylling i krydret font, ristede mandler og kanel, som er et udbredt krydderi i det salte marokkanske køkken. Briwat er en vegetarisk trekantet version med spinat og feta.

  Så læg vejen forbi og bliv fristet med marokkansk aftensmad lørdag 18. marts kl. 16-19 i Meyers Bageri i Jægersborggade.

  Se begivenheden her