Meyers rykker ind i Tårnet på Christiansborg

Meyers i Tårnet puster nyt liv i Folketingets gamle pulterkammer, hvor buster og statuer er blevet støvet af til glæde for de spisende gæster.

1. oktober 2019 overtager Meyers Venues forpagtningen af restauranten i Tårnet på Christiansborg. Lokalerne fungerede i mange år som Folketingets pulterkammer for kunst, men i 2014 blev buster og statuer støvet af til glæde for spisende gæster. Det er et helt særligt, smukt og imponerende sted, hvor Thorvaldsens 200 år gamle løver stolt vogter over måltidet, mens gæsterne på demokratisk vis samles om københavnerpanoramaet ved det centrale vindue i spisesalen.

 

Køkkenet i Tårnet

Køkkenet hos Meyers i Tårnet vil tage udgangspunkt i det klassisk danske med respekt for fortiden og sans for nutiden. Her vil man kunne få gedigent smørrebrød med sæsonnær accent, husmandskost tilberedt af erfarne hænder og Sønderjysk kagebord, hvor selv bagværket spænder fra det bette til det tårnhøje. Den nye køkkenchef hos Meyers i Tårnet hedder Maria Junker og er udlært fra Bojesen, som tidligere forpagtede restauranten i Tårnet. Sidenhen har Maria arbejdet som kok og køkkenchef på den berømte smørrebrødsrestaurant Schønnemann i København, ligesom hun har været selvstændig indenfor restauration og catering.

 

Læs mere om Meyers i Tårnet

- Læs Folketingets pressemeddelelse om forpagtningsaftalen

- Følg Meyers i Tårnet på Facebook

 

Om Tårnet

Tårnet er opført som del af det tredje og nuværende Christiansborg Slot, der blev bygget i perioden 1907-1928. I de første små hundrede år var Tårnet forbeholdt duer og flagopsættere uden højdeskræk. Men siden Folketinget i 2014 besluttede at åbne Tårnet for visuelle og gastronomiske oplevelser, har alle haft mulighed for at besøge restauranten i 34 meters højde og udsigtsplatformen i 44 meters højde.

  • Se hvilke andre restauranter vi driver

    Meyers restauranter

    Vi driver restauranter og caféer i nogle af Københavns største kulturhuse. Her kan du nyde en uformel aftensmad på en mandag, en kaffe i solen eller en festlig middag på en lørdag.

Nyheder