Fra Prins til Post: Dave Harrison bliver køkkenchef på nyt brasserie på Østerbro

Til efteråret åbner Brasserie Post i det ikoniske posthus på Østerbro, der er nabo til museet ENIGMA, og nu løftes sløret for brasseriets nye køkkenchef. Det bliver texanske Dave Harrison, kendt fra bl.a. Brasserie Prins og Den Vandrette, og han drømmer om at fylde de højloftede lokaler med naturvin, vinyler og retter fra hele Frankrig.

Det er vigtigt for mig, at vi kan præsentere den mad, som jeg selv blev forelsket i i min tid i Frankrig.

Dave Harrison, køkkenchef på Brasserie Post

Det historiske posthus ved Trianglen har været igennem en omfattende renovering, og til efteråret kan Meyers nu åbne dørene til det helt nye Brasserie Post. I et tæt samarbejde med ejendoms- og servicevirksomheden Jeudan er dueslag og brevbure blevet udskiftet med træpaneler og bespoke banquetter, og sideløbende har holdet bag Post arbejdet på at finde den helt rette køkkenchef:

”Vi er glade og stolte over, at Dave Harrison har sagt ja til at stå i spidsen for vores nye brasserie, for han kommer med lige dele ambitioner, coolness og håndværksmæssig kapacitet til at gøre
Post til det fantastiske sted, som vi gennem mere end to år har arbejdet på at skabe,” fortæller Marie Egede, Direktør for Restauranter og Events i Meyers.

En madkultur fra Paris, Texas til Bretagne og Lyon

Dave Harrison er opvokset og udlært som kok i Texas og arbejdede i en årrække på neobistroen
Au Passage i Paris. Siden flyttede han til København for at arbejde som køkkenchef på Den Vandrette og, senest, nu hedengangne Brasserie Prins. Og selvom der er lidt tid til åbningen, er den nye køkkenchef i fuld gang med at udvikle menuen, der er forankret i fransk madkultur – forstået som en collage af distinkte, regionale køkkener, der er defineret af hver sine råvarer, retter og traditioner:

”Det er vigtigt for mig, at vi kan præsentere den mad, som jeg selv blev forelsket i i min tid i Frankrig. Et køkken, der er mere end det, som vi kender i Danmark, og som viser de mange forskellige franske typer terroir: Fra det rustikke landkøkken i Bretagne til de helt hotte, bourgeoisie steder i Paris og Lyon,” fortæller Dave Harrison og fortsætter:

”Og så kommer vi til at tage udgangspunkt i de lokale råvarer. Det handler om at have en tæt relation til de bondegårde, fiskere og jordbrugere, som hver dag samarbejder med naturen om at skabe råvarer af god kvalitet – og at vi gør os umage for at udnytte råvarerne bedst muligt”.

Livligt, autentisk og afslappet – og du må selv skifte vinylen

Over sommeren er de nyrestaurerede lokaler i fuld gang med at blive indrettet, men for den nye køkkenchef bliver Brasserie Post først rigtigt til et sted, når holdet er sat og de første gæster melder deres ankomst:

”Jeg drømmer om at bygge videre på visionen fra Brasserie Prins og igen skabe et sted, der er livligt, autentisk og med masser af musik og personlighed – en stemning, hvor gæsterne føler sig velkomne til selv at gå op og skifte vinylen. Og så er det vigtigt for mig, at værtskabet både er skarpt og professionelt, men også sjovt og nede på jorden”, fortæller Dave Harrison.

Med tre måneder til åbning er den nye køkkenchef i fuld gang med at finde kokke og tjenere og understreger, at både kulturen og sammensætningen af personligheder er afgørende for at lykkes:

”Det er vigtigt for mig at sætte et hold, hvor alle har en faible for fransk kultur – om så de taler sproget, ligefrem er franske eller bare elsker at invitere deres venner på moules frites. Men først og sidst handler det selvfølgelig om faglighed og personlighed. Og når jeg tænker tilbage på mine tidligere jobs, så husker jeg ikke så meget bestemte retter eller dage, som jeg husker stemningen og fællesskabet. Dét glæder jeg mig vildt til at skabe”, fortæller Dave Harrison og slutter:

”Det er en stor glæde, at vi åbner i efteråret, for det er min absolutte yndlingssæson: Jorden er stadig vågen, der er stadig grøntsager fra sensommeren, og så kommer alle de sjove råvarer fra skoven, blandt andet svampe og vildt, som har stor betydning i mange regioner i Frankrig. Så jeg glæder mig helt vildt til at åbne og vise hvad vi kan”.

Fakta

• Brasserie Post åbner i det gamle posthus på Øster Allé 1 i oktober 2023 med ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation som nabo.

• Dave Harrison er født og opvokset i Texas og blev udlært som kok i USA, før han flyttede til Paris og i en årrække arbejdede som køkkenchef på neobistroen Au Passage. Siden flyttede han til København og blev først køkkenchef på Den Vandrette og åbnede siden Brasserie Prins med restaurantchef Birk Voss.

• Brasserie Post råder over mere end 500 kvm samt et udendørs orangeri og er indrettet i samarbejde med Briq. Køkkenet vil være åbent fra morgen til aften og vil servere både brasserie-klassikere og moderne fortolkninger af egnsretter fra det franske landkøkken.

• Renoveringen og istandsættelsen af det historiske posthus fra 1922 er gennemført i samarbejde med ejendoms- og servicevirksomheden Jeudan, der ejer ejendommen, og som Meyers ligeledes samarbejder med i driften af flere kantiner i København.

• Brasserie Post bliver det nyeste skud på stammen af restauranter, der drives af Meyers.
De andre restauranter tæller blandt andre Fasangården i Frederiksberg Have og Tårnet på Christiansborg - og inden åbningen af Brasserie Post, åbner en nyt spiseri på toppen af Cinemateket i sensommeren 2023.

• Vil du være en del af holdet som kok eller tjener på Brasserie Post, så skriv til brasseriepost@meyers.dk, og hold øje med brasseriepost.dk for nyheder og
åbning for bookinger.