Mød Sachin Saman, som er køkkenchef for en dag

"Køkkenchef for en dag" finder sted hver anden måned på en udvalgt dag, hvor vi giver en af vores talentfulde kolleger ansvaret for at sammensætte frokostmenuen. De iklæder sig køkkenchefens forklæde og skaber deres version af den perfekte frokostbuffet, sammensat af livretter, rejseminder, personlige erfaringer eller yndlingsingredienser. Her kan du møde nogle af dem, der har været køkkenchef for en dag i 2025. Bliv klogere på de innovative indsatser, som vores samarbejdspartnere gør for at udvikle velsmagende, innovative og bæredygtige produkter, som vi er glade for at kunne bruge i køkkenet.

"Jeg har ladet mig inspirere til dagens menu af mine indiske rødder - jeg kunne godt tænke mig at bringe smagen af Indien ud til vores frokostkunder"

Sachin Saman

Sachin Saman

  • Teamleder i grøntsagsafdelingen
  • Har samarbejdet med Meyers i over to år

Hvad arbejder du med i Meyers? 

Jeg er teamleder i grøntsagsafdelingen, hvor jeg har ekstra ansvar. Det er et spændende og givende arbejde, fordi jeg virkelig nyder at arbejde med grøntsager. De giver mig mulighed for at være kreativ og bruge sæsonens råvarer til at fremhæve deres naturlige smag og egenskaber. Det er fedt at udnytte grøntsagernes potentiale på forskellige tidspunkter af året og skabe retter, hvor de virkelig kommer til deres ret.  

Hvor er inspirationen til dagens menu kommet fra, og hvorfor?  

Jeg har ladet mig inspirere til dagens menu af mine indiske rødder - jeg kunne godt tænke mig at bringe smagen af Indien ud til vores frokostkunder. Jeg har en stor kærlighed til Indiens varme krydderier og de stærke smage, og der er ofte indisk mad på menuen, når jeg laver mad derhjemme. Jeg er meget glad for at være i køkkenet og det gode måltid er en vigtig del af min hverdag. Her i de kolde måneder er der ikke noget bedre end en krydret tikka masala, da den varmer i hele kroppen og løfter humøret. 

Jeg kom til Danmark i 2012 og måtte vænne mig til helt nye smage og måltider fra det danske køkken. Indiske retter som tikka masala har dog altid været et festmåltid for mig. Så med dagens frokost håber jeg, at vores gæster kan mærke den kærlighed, jeg har lagt i retten. 

Menuen byder på to versioner: en med kylling og en vegetarisk version med paneer, som er en indisk ost. I Indien har vi en stor tradition for at lave vegetariske måltider, fordi kødet er en kostbar råvare.
Saucen er fyldt med krydderier som chili, koriander, spidskommen, nelliker og kanel, og den bliver cremet og lækker med piskefløde. Den varme tikka masala balanceres af milde, aromatiske ris og en frisk, kølig raita med agurk og gulerod, der giver et skønt modspil til de krydrede smage.