Vind en eksklusiv oplevelse: en overnatning på Fasangården med middag, musik og morgenmad

Kærlighedsfortællinger, historier om umulig kærlighed, utopisk kærlighed, om kærlighed der overvinder alt ; sådanne fortællinger har været iblandt os altid. Måske fordi, kærligheden og forelskelsen er en tilstand, vi alle sammen har oplevet som nogle af de stærkeste perioder i vores liv. Forløsende, erotisk og sanselig – som et livsvilkår.

Man taler jo ligefrem om monumental sindssyge, når forelskelsen buldrer. Måske fordi, kærligheden er en længsel efter at forstå os selv gennem mødet med den anden. Måske fordi, kærligheden er noget af det sidste, vi ikke kan kontrollere.

Derfor er det heller ikke mærkeligt, at traditionen om at hylde kærligheden én gang om året kan spores langt tilbage i historien. I maleri, litteratur, musik og poesi, og ikke mindst i ritualer, der alle havde til formål at smede unge mennesker sammen og sætte ord, toner eller farver på den ugengældte, længselsfulde, umulige, lykkelige kærlighed.


Den romantiske Sankt Valentin

I Romerriget førte det årlige kærlighedslotteri ofte til, at de unge par forelskede og giftede sig; og det selvom det hele forgik ved lodtrækning, hvor byens ungkarle trak et vilkårligt kvindenavn op af urnen. Senere så den kristne kirke skævt til de frivole kærlighedsparringer, og kejser Claudius den 2. foretrak hellere, at de unge mænd blev gode krigere end ombejlede friere. Derfor blev der nedlagt forbud mod gifteriet. Det stoppede dog ikke den romantiske Sankt Valentin, en kristen, romersk præst, så i hemmelighed giftede han de unge elskende, lige indtil han blev opdaget og sendt i fængsel og dræbt. Mens han ventede på sin henrettelse, gav Valentin dog synet tilbage til fangevogterens blinde datter, og romancen endte da også med et kærlighedsbrev til Valentins veninde kort inden henrettelsen 14.2 269 e.Kr, underskrevet ’din Valentin’.

Kærligheden og forelskelsen er en tilstand, vi alle sammen har oplevet som nogle af de stærkeste perioder i vores liv. Forløsende, erotisk og sanselig – som et livsvilkår. Man taler jo ligefrem om monumental sindssyge, når forelskelsen buldrer. Måske fordi, kærligheden er en længsel efter at forstå os selv gennem mødet med den anden. Måske fordi, kærligheden er noget af det sidste, vi ikke kan kontrollere.

Vind en eksklusiv oplevelse for to

Om det er herfra, at traditionen om at nedfælde sin kærlighedserklæring på papir stammer, vides ikke, men at fejre den romantiske kærlighed i midten af februar har fulgt med historien hele vejen op til 2021, hvor vi stadigvæk bruger 14. februar til at gøre en særlig gestus for den, vi elsker.
Vi har besluttet os for i år at bidrage til at et par som i hinanden har fundet den helt store kærlighed, uanset deres økonomiske formåen, kan fejre det på den store klinge.

Og det er lige der, vi har brug for jeres hjælp; til at finde frem til de to mennesker, som mere end nogen andre har fortjent at sådan en oplevelse lander i deres favn.

Så… hvis du kender nogen, hvis liv repræsenterer en fortælling om den helt store kærlighed, og som du synes fortjener at komme i betragtning til den store gevinst, så skriv om det i kommentarfeltet på facebook eller send fortællingen på mail til cesc@meyers.dk.

Vinderen er den, der nominerer den stærkeste fortælling om kærlighed. Du er velkommen til at anonymisere de involverede, blot deres navne er dig og redaktionen bekendt.
Mandag 15. februar finder vi vinderen og samtidig to mennesker, der i hinanden har fundet den store kærlighed. De to vinder en middag og en nat på Fasangården i Frederiksberg Have på husets eneste hotelværelse med en liveoptræden af Mads Langer og morgenmad – det hele, kun for jer to alene. Hertil Knuds Romers kærlighedsdigt håndskrevet, samt et maleri på papir af kunstneren John Black.

Udvælgelsen af den stærkeste kærlighedshistorie foretages af en kærlighedskomité ledet af cand.psych. og forfatter til ’Kærlighedens ABZ’ Sten Hegeler.

 • En aften for to

  Den ultimative kærlighedsoplevelse

  Valentines

  Vi har i år sat os for at skabe den ultimative kærlighedsoplevelse for dig og din udkårne! Glæd jer til en overdådig madoplevelse med mad, musik og poesi hjem til jeres aften i tosomhedens navn.

  Når I har spist, kan I glæde jer til en playliste med musik håndplukket af Claus Meyer til lejligheden, et kunstnerisk bidrag fra den amerikanske kunstner, John Black og et kærlighedsdigt skrevet og oplæst af Knud Romer. Det hele bragt hjem i stuen til jer via videostream, som I afspiller, når I synes. Skål for kærligheden i en aperitif af fermenteret æblesirup lavet af frugt fra Lilleø og nyd et smeltende karamelhjerte fra vores konditori, før aftenen er omme.

  Læs mere