Hvad er en surdej?
Surdej er en blanding af vand og mel, som ved rette temperatur danner mikroorganismer. Under gæringen omdanner mælkesyrebakterierne i surdejen, melets sukkerarter til mælkesyre og eddike. At få startet en surdej kan virke uoverskueligt og besværligt, men ligeså snart du kommer i gang, er det ikke så svært. Det bliver hurtigt som et kæledyr du skal tage dig af en gang imellem.
Surdejen kan hjælpe dit bagværk med at hæve og give den syrlige friskhed som vi kender fra de gode bagerbrød. Har du ikke selv mod på at hoppe med på surdejsvognen, så frygt ej, vi tilbyder bagekurser både i København og Århus, hvor du kan lære at mestre bagningen med surdej. Vi tilbyder tre niveauer: Bagekursus vol. 1, bagekursus vol. 2, bagekursus vol. 3
Lav din egen surdej
Her på siden guider vi dig til, hvordan du nemt kan lave din egen surdej, og så finder du masser af inspiration til spændende opskrifter med surdej, som du kan begive dig i kast med.
Idéer til, hvad du kan bruge surdej til
Selvom det er svært at slå en syrlig surdejsbolle med godt smør, så kan en surdej bruges til meget mere end de klassiske surdejsboller du kender. Prøv at brug surdejen til at pifte smagen op i dit madbrød, rugbrød eller i surdejstempuradej. Vi har samlet en masse opskrifter, hvor du kan finde idéer til, hvordan du skal bruge din surdej.