Surdej

Surdejen er en af hjørnestenene i de brød, vi bager i Meyers Bagerier. Den giver alle slags madbrød en raffineret syrlighed, der bryder kornets sødme, og så tilfører den brødet et ekstra lag af aromaer. Derudover giver surdejen også brødet en længere holdbarhed. At bage med surdej kan lyde lidt uoverskueligt og det kan det også være, indtil man lige finder fidusen. Men her guider vi dig til, hvordan du får succes med dit eget hjemmelavede surdejsbrød.

Filtrér

Søgekriterier

Viser 12 ud af 25

  • Bagekursus med surdej hos Meyers

    Tag på bagekursus vol. 1 i Meyers Madhus

    Lær at bage brød med Meyers

    På kurset indfører vi dig i hemmelighederne bag godt brød: Langtidshævning, betydningen af forholdet mellem vand og mel, brugen af surdej i bagning og vigtigheden af at bage ved den rette temperatur blandt meget andet. Du lærer kort sagt alt, hvad der skal til, for at du kan hæve dit bageniveau og din bageglæde betragteligt

    Læs mere og bestil her
  • Glutenfri bagekursus hos Meyers

    Tag på bagekursus vol. 2 i Meyers Madhus

    Lær at bage brød med Meyers

    Lær at bage med de mest aromatiske meltyper, få helt styr på surdej og få hemmeligheden bag sprøde og porøse scones. Kurset er oplagt for dig, der har været på vores bageskole vol. 1, men alle, der har mod på at prøve lidt mere avancerede teknikker sammen med en af vores dedikerede brødnørder, kan være med.

    Læs mere og bestil her
  • Bagekursus med surdej hos Meyers

    Tag på bagekursus vol. 3 i Meyers Madhus

    Lær at bage brød med Meyers

    Lær bl.a. at lave det udfordrende 100% fuldkornssurdejsbrød med ristet kim og klid (der smagsmæssigt er al anstrengelse værd), små levainbrød baseret på surdej startet med vilde gærceller fra tørret frugt og chewy New Yorker-tro bagels, der først skal koges i en maltopløsning og dernæst bages og tilføres topping (der bliver siddende).

    Læs mere og bestil her

Hvad er en surdej?

Surdej er en blanding af vand og mel, som ved rette temperatur danner mikroorganismer. Under gæringen omdanner mælkesyrebakterierne i surdejen, melets sukkerarter til mælkesyre og eddike. At få startet en surdej kan virke uoverskueligt og besværligt, men ligeså snart du kommer i gang, er det ikke så svært. Det bliver hurtigt som et kæledyr du skal tage dig af en gang imellem.
Surdejen kan hjælpe dit bagværk med at hæve og give den syrlige friskhed som vi kender fra de gode bagerbrød. Har du ikke selv mod på at hoppe med på surdejsvognen, så frygt ej, vi tilbyder bagekurser både i København og Århus, hvor du kan lære at mestre bagningen med surdej. Vi tilbyder tre niveauer: Bagekursus vol. 1, bagekursus vol. 2, bagekursus vol. 3

Lav din egen surdej

Her på siden guider vi dig til, hvordan du nemt kan lave din egen surdej, og så finder du masser af inspiration til spændende opskrifter med surdej, som du kan begive dig i kast med.

Idéer til, hvad du kan bruge surdej til

Selvom det er svært at slå en syrlig surdejsbolle med godt smør, så kan en surdej bruges til meget mere end de klassiske surdejsboller du kender. Prøv at brug surdejen til at pifte smagen op i dit madbrød, rugbrød eller i surdejstempuradej. Vi har samlet en masse opskrifter, hvor du kan finde idéer til, hvordan du skal bruge din surdej.