Tilbage til opskrifter

Stuvede kantareller

  • Fransk mad

Sådan gør du

Rens kantarellerne med pensel eller en lille grønsagskniv; hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Del kantarellerne ud i mindre stykker og lad dem ligge på et stykke køkkenrulle og tørre en smule.

Smelt smørret i en sauterpande, tilsæt kantarellerne, og sauter dem på mellem-varme i 3-5 minutter. Tilsæt æblecider og piskefløde, og lad væsken koge ind i kantarellerne, til den begynder at tykne. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Hak skalotteløget helt fint, og vend det ned i kantarellerne til sidst – det giver kantarellerne lidt sprødhed og et fint bitterskarpt modspil til fløden. Smag til med fintrevet citronskal og citronsaft.

Smør brødskiverne med olivenolie, og grill dem på en grill, grillpande eller i ovnen. Kom de stuvede kantareller op på de sprøde, grillede brød, og server som en lille forret eller som frokostret med en god salat til. Jeg synes, det er fyrstelig mad!

Tip

Du kan naturligvis bruge andre vilde spisesvampe.

Ingredienser

400 g kantareller
20 g smør
½ dl æblecider (eller sherry)
1 dl piskefløde
havsalt
friskkværnet peber
1 skalotteløg
½ usprøjtet citron (både skal og saft)
8 skiver hvedebrød
1 spsk olivenolie

Find opskriften i Almanak

Find bogen her