Tilbage til opskrifter

Salat med appelsin og mandler

En lækker sprød rødkålssalat som passer perfekt som tilbehør til f.eks. fjerkræ eller bagt fisk. Du kan også bruge dem som et alternativ eller supplement til den klassiske julerødkål.

Sådan gør du

Snit kålen i helt tynde strimler og vend den med kirsebæreddiken. Krydr med salt. Lad rødkålen trække med eddiken i et par timer. Rist mandlerne ved i ovnen ved 160° til de er let gyldne, ca. 6-8 minutter. Skær dem i aflange splinter. Skær top og bund af appelsinerne og stil dem på spækbrættet med skærefladen nedad. Skær skrællen af og skær frugtkødet fri mellem hinderne. Bland honning og olie sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend rødkål, appelsiner, mandler og rosiner sammen. Vend dressingen i og smag til med salt og peber.

Tip

Udskift honningen med mørk sirup hvis du ønsker et vegansk alternativ.

Ingredienser

500 g rødkål befriet for yderblade og stok
3 spsk kirsebæreddike
50 g mandler smuttede
2 appelsin
2 spsk honning
2 spsk olivenolie
75 g rosiner eller tørrede tranebær
Salt og peber