Tilbage til opskrifter

Rosenkålssalat

Sådan gør du

Hæld udblødningsvandet fra kikærterne, og skyl dem godt igennem i rent vand. Kom kikærterne i en gryde, dæk dem med vand, og tilsæt det hele fed hvidløg og stilkene fra persillen, og bring det i kog. Lad kikærterne koge stille og roligt i 35-45 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og kom kikærterne i en skål. Smag med det samme de varme kikærter til med olivenolie, fintrevet citronskal, citronsaft og salt og peber, så kikærterne suger smagen til sig.

Rens rosenkålene, og snit dem helt fint, og skær æblerne i kvarter, befri dem for kernehus, og skær æblerne i tynde både. Vask persillen grundigt, og hak den groft.

Kom rosenkål, æbler, persille og kapers ned i skålen til kikærterne, og vend godt rundt, og smag så til med evt. ekstra salt, peber og citron. Så er salaten klar til servering.

Ingredienser

100 g kikærter (tørrede, udblødt i koldt vand i 12 timer)
1 fed hvidløg
½ bundt bredbladet persille
2 spsk Olivenolie
1 usprøjtet citron (skal og saft)
Havsalt
Friskkværnet peber
10 rosenkål
2 æbler
2 spsk kapers

Find opskriften i Almanak

Find bogen her