Tilbage til opskrifter

Rosenkålssalat med perlebyg

En sprød rosenkålssalat med appelsin, valnødder og perlebyg. Spis salaten som tilbehør til diverse hovedretter, for eksempel svinekæber, eller som en selvstændig salat, du kan spise til frokost eller som indledning på et måltid.

Sådan gør du

Skyl perlebyggen igennem i koldt vand, kom den i en gryde, og hæld vand på. Bring gryden i kog, og kog byggen i ca. 20 minutter under låg, til den er kogt mør og har suget vandet til sig. Tag byggen af varmen, og lad den trække 5-10 minutter under låg. Krydr med salt og peber. Lad byggen køle helt af. Skyl rosenkålen, tag de yderste blade af, og kasser dem, og snit så rosenkålen fint, og kom den i en skål. Riv skallen af appelsinerne fint, og kom den i rosenkålen. Skær så skrællen af appelsinerne, og skær appelsinkødet ud i små tern, og kom også dem ned til kålen. Bræk valnøddekernerne i mindre stykker, og kom dem i rosenkålssalaten sammen med den kogte, afkølede perlebyg. Pluk persillen, vask den godt og hak den så groft, inden du også vender den i salaten. Mariner nu salaten med eddike, olie, honning, salt og peber, og vend godt rundt. Smag på salaten – måske skal den have ekstra eddike, salt eller peber.

Tip

Du kan sagtens variere salaten her med andre typer af korn f.eks. perlespelt eller hvedekerner, ligesom du kan udskifte valnødderne med hasselnødder og appelsinerne med æbler, alt efter hvad du skal servere den til.

Ingredienser

4 dl perlebyg
8 dl vand
havsalt
Friskkværnet peber
300 g rosenkål
2 appelsiner usprøjtede
20 g valnødder
2 spsk æbleeddike
4 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk honning eller mørk sirup
5 bredbladet persille