Tilbage til opskrifter

Gulerodsuppe med ingefær

En simpel og cremet suppe fuld af smag fra gode krydderier som karry, koriander, ingefær og appelsin. Nyd den varm med brød eller croutoner til.

Sådan gør du

Skræl og riv gulerødder og løg, og hak hvidløget. Svits gulerødder, løg og hvidløg i en gryde i rapsolie med karry, korianderfrø, salt og peber i 2-3 minutter, så det falder lidt sammen. Hæld bouillon på, og kog suppen i ca. 20 minutter.

Kom så suppen i en blender, og blend den i ca. 30 sekunder, til den er glat og homogen. Sigt suppen igennem en grov sigte og ned i gryden igen, tilsæt yoghurt, og smag til med salt, appelsinsaft og lidt fintrevet appelsinskal. Suppen må ikke stå og koge i lang tid, efter den er smagt til, da yoghurten så vil skille, så varm den forsigtigt op.

Server guldsuppen i dybe tallerkner – dryp med lidt rapsolie, og giv suppen et kværn peber, eller stil olieflaske og peberkværn på bordet, så de spisende selv kan forsyne sig. Godt brød eller en lille crouton må der også til.

Tip

Ingefærsaft får du, hvis du river frisk ingefær på et fint rivejern og presser saften ud af den revne ingefær mellem to skeer.

Ingredienser

500 g gulerødder
1 løg
1 hvidløg
1 spsk rapsolie
1 spsk karry
1 spsk korianderfrø
havsalt
Friskkværnet peber
7 ½ dl grøntsagsbouillon eller vand
100 g græsk yoghurt 10%
1 usprøjtet appelsin
1 spsk saft af ingefær (se tip)

Tilbehør

brød
croutoner

Find opskriften i Almanak

Find bogen her