Tilbage til opskrifter

Fløderand med hyldeblomstgelé

  • Fløderand med hyldeblomstgelé

Fløderanden er en lille dessert, der er yndig, som den er, men som også kan ledsages af en skålfuld modne jordbær. Og skal det være rigtig fint, kan du støbe en skiv jordbær eller lidt friske hyldeblomster ind i hyldeblomstgeléen.

Sådan gør du

Fløderand

Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Kog fløde, sukker, flækket udskrabet vaniljestang og vaniljekorn og hyldeblomstsaft op i en gryde. Tag gryden af varmen, lige så snart det koger, og tilsæt udblødt og afdryppet husblas.

Lad flødeblandingen trække i gryden i 30 minutter, og sigt den så over i en skål med hæl det ud og derfra over i portionsglas. Sæt fløderanden på køl, og lad den stivne i minimum 6 timer, inden den skal spises.

Hyldeblomstgelé

Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter, afdryp den så grundigt, og kom den i en lille gryde sammen med hyldeblomstsaften. Varm saften forsigtigt op, så husblassen smelter, og afkøl den let, til den begynder at stivne lidt. Fordel så geléen oven på portionsglassene med fløderand, og sæt dem tilbage i køleskabet indtil servering.

Kom hyldeblomstgelé på toppen efter nogle timer, når fløderanden har sat sig.

Ingredienser

Fløderand

3 blade husblas
5 dl piskefløde
20 g rørsukker
½ vaniljestang
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft

Hyldeblomstgelé

1 blad husblas
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft