Sådan gør du
Kom couscous, krydderier, rosiner, rapsolie og citronsaft og -skal i en skål, og over hæld med det kogende vand. Rør rundt, og læg låg på skålen. Lad couscoussen trække 10 -15 min., til alt vandet er væk, og stil den herefter til afkøling.
Skræl græskarret, skær det ud i små tern (½x½ cm), og vend dem med lidt olivenolie og salt. Kom græskarternene i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 180° i 4-5 min. Tag græskarternene ud, og vend dem i couscoussen.
Smag couscoussen til med hakket mynte, evt. lidt ekstra krydderier, salt og citron.
Græskarcouscous kan spises som den er, til den stegte lever eller som tilbehør til braiserede retter
Ingredienser
200 g couscous
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt fennikelfrø
½ tsk stødt chilipulver
Havsalt og friskkværnet peber
½ liter kogende vand
300 g græskar (f.eks. hokkaido eller butternut)
10 blade mynte
75 g rosiner
skal og saft af 1 usprøjtet citron
3 spsk koldpresset rapsolie