Tilbage til opskrifter

Burger med Meyers plantefars med svampe

  • Burger med Meyers plantefars

Her får du en dejlig opskrift på burger med Meyers plantefars med svampe. Lav en god portion af løgkompoten, som også kan bruges i sandwich.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Løgkompot

Pil løgene, og hak dem groft. Steg løgene i olie på en pande ved mellem varme, under hyppig omrøring, til de er helt brunede. Kom evt. en skefuld vand på indimellem, så du undgår, at løgene brænder på. Det er vigtigt, at løgene ikke brankes i starten, men at farven kommer langsomt frem. Det er sådan sødme og umami udvikler sig. Hurtigt brankede løg er mere bitre og har ikke så rig en smag.

Når løgene er godt brunede, tilsættes timian og eddike. Lad løgene simre videre, til eddiken er reduceret næsten ind i løgene. Smag til med salt og peber.

Friterede løg

Pil løgene, skær dem i tynde skiver, og skil dem ad i ringe. Vend løgringene i mel. Varm olien op i en gryde til ca. 175°. Hvis du ikke har et termometer, så tjek med en tændstik uden svovl; det skal boble kraftigt omkring den.

Friter løgringene til de er gyldne, læg dem på køkkenrulle, og krydr med salt. Skyl kålen, og skær den i grove stykker. Damp kålen i en sigte eller bambus- damper over kogende vand under låg i et par minutter. Vend den dampede kål med salt og nogle dråber citronsaft.

Svampekompot

Rens svampene for jord. Del svampene og steg dem gyldne i smagsneutral olie. Tilsæt 1 hakket løg, hvidløg og timian. Smag til med salt, peber og citronskal.

Saml burgeren

Steg bøfferne gyldne på en pande Skær tomater og løg ud i skiver. Lun burgerbollerne og byg din burger med løgkompot, friterede løg, svampekompot, salat, tomat, løg og mayonnaise.

Ingredienser

400 g Meyers Plantefars med svampe og timian (kan købes i Irma og udvalgte Superbrugsen og Kvickly butikker)

Løgkompot

8 løg
2 spsk olivenolie
1 kvist timian
2 spsk æblecidereddike

Friterede løg

2 løg
2 spsk hvedemel
4 dl vindruekerneolie

Svampekompot

500 g svampe
1 løg
1 fed hvidløg
1 bundt timian
salt
peber
citron

Desuden

1 hoved salat
1 salatløg
2 tomater
1 bundt timian
2 burgerboller
svampemayonnaise (du kan købe vores Karl Johan mayonnaise i udvalgte Irma eller SuperBrugsen butikker)