Programmet for jeres valentinsaften

Tillykke med kærligheden. Vi har haft stor fornøjelse ud af at udvikle aftenens menu og ikke mindst finde på en række små elementer, der alle kredser om kærlighed.

Nu har I en hel aften foran jer, hvor I blot skal læne jer tilbage og nyde nærværet og hinandens selskab, mens vi har gjort os umage for at stable den ultimative kærlighedsoplevelse på benene til jer. I kassen finder I alt, hvad I skal bruge.

Gennem århundreder har kunstnere og poeter forsøgt at sætte ord, tanker og toner på kærligheden. I aften skal I opleve kærligheden fortolket i mad, musik, poesi og maleri. Men inden, vi begynder, så brug et øjeblik på at kigge på hinanden og huske, at den største gestus nu engang er den, at I har valgt at tage en hel aften ud, der kun handler om jer.

Nedenfor finder I links til de forskellige indslag fra musikkens, kunstens og litteraturens verden, som I skal opleve i løbet af jeres valentinsaften.

Vi ønsker jer en dejlig aften.

 • Playliste

  Claus Meyer byder velkommen

  Musikken til jeres aften

  Claus Meyer har kigget ned i musikken og udvalgt en række af sine yndlings-kærlighedsnumre, og aftenens playliste rummer også bidrag fra Claus' to kammerater Malte Ebert og Mads Langer, som har tilføjet et par af deres favoritnumre.

  Hør Claus Meyer byde velkommen i videoen og find playlisten via knappen her.

  Find playlisten her
 • Vejledningsvideo

  Aftenens menu

  Jonas viser hvordan I skal tilberede maden

  Aperitif:
  Cava med fermenteret æblesirup lavet af æbler fra Lilleø med hjemmelavede, krydrede nødder

  Appetizer:
  Torskebrandade med hvidløgs/safran-græskarmayonnaise, sprød salat, syltet salturt og tynde skiver af rugbrød

  Forret
  Bouillabaisse med kammusling og jomfruhummer serveret med ølandshvedebolle

  Hovedret
  Oksemørbrad med Pomme Anna, svampesauce med rødvin og trøffel, karljohan-svampe, escabeche, glaserede rodfrugter med timian og æbleeddike

  Dessert
  Chokolademousse med mørk brownie og crumble med blå kornblomst

  Karamelmarcipanhjerte med mørk chokolade til deling

  > Se vejledningsvideoen med Jonas

  Find vejledningen til aftenens menu
 • Hør oplæsningen og læs prosaen for hinanden

  Poesioplæsning

  Knud Romer læser dit kærlighedsdigt

  Kærlighedspoesi er ikke normalt en del af Knud Romers forfatterskab. Og så alligevel. For aftenens poetiske indslag er fuld af store følelser og både kropslig og sjælelig forløsning.
  > Oplev Knud Romer læse sit digt højt i videoen og find også en kopi af digtet i kassen

  Novellen ’Århundredmiddag’ er en del af Knud Romers seneste novellesamling “Den svenske konges hemmelige marmeladeopskrift”. En fortælling om tid, kærlighed og mystik og et måltid, som ingen nogensinde har oplevet før.
  > Læs novellen højt for hinanden

 • Valentinsmiddag

  Oplev kærligheden som maleri

  John Black

  Oplev den amerikanske kunstner John Black lave et maleri som et billede på kærlighed.
  Maleriet hedder “Elskere Danser”. Det er et ekspressionistisk værk med udgangspunkt i bevægelse og kærlighed, de lyse såvel som mørke sider.

  John Black er født i West Virginia, opvokset i Florida og bor i øjeblikket i New York. Som billedkunstner kan man i hans stil både fornemme påvirkninger fra abstrakt ekspressionisme til afro-futurisme og biografisk påvirkning. Et flertal af hans nuværende illustrationer består af olie og akryl på lærred, illustration og skulpturer.

  Gennem sit arbejde forsøger han at bringe beskueren ind i komplekse oplevelser, stemninger og atmosfærer, som han selv oplever dem i sin bevidsthed. De enkeltstående værker fanger et unikt øjeblik i tid og rum, der kommer fra en indre bevidsthedsproces, der er formet af surrealistiske og gådefulde billeder og skabt af minder, traumer og barndomserindringer - men også fremtidens erkendelser.

  > Se med via videoen her.