Verdens bedste Jyllands-tur

Det startede i sommer, hvor alle de festivaler, vi skulle lave mad på, blev aflyst. I stedet for at sende endnu flere folk hjem, besluttede vi os for at slå en lille madlejr og etablere et udendørs kulturhus, på parkeringspladsen til en smuk naturgrund ved Rågeleje, midt i et coronaramt sommerland. Det blev til fem uger med udendørs spisehus og underfundige oplevelser skabt på stedet i samarbejde med naboer, ildsjæle og nye venner i skoven i Rågeleje. Et fællesskab om mad, musik, sport, læring og gøgl opstod midt i sommerlandskabet. Vi satte rammerne, men det var vores gæster, som i gjorde det til Verdens Bedste Skovtur. Nu er vi klar til nye eventyr.

Vi var stort set klar til at afsløre planen for en uges efterårsballade midt i den smukke stationsby Ry, med fællesspisning, bankospil, bageworkshops, vandretur til Himmelbjerget, morgenløb og meget mere. Men en flagermus i Wuhan og en virus på himmelflugt tvang os endnu engang i knæ – næsten i hvert fald.


Lille-Meyer på tur i efterårsferien 11. oktober - 18. oktober
Vi kunne ikke helt slippe tanken om at komme til Jylland i efterårsferien. Derfor har vi tjekket dæktrykket på vores foodtruck, Lille-Meyer, så den er klar til at køre over Storebæltsbroen søndag den 11. oktober og fyldt den med dejlig mad og gode folk med et glimt i øjet, klar til at tage hul på endnu et eventyr.
Det vi har tænkt os er at satse på lune kanelsnurrer, flæskestegssandwich, græskarsuppe, snobrød og kolde og varme drikke. Vi har også styr på terningspil, dart, bålfade, varm kakao og John Mogensen på rejsegrammofonen. Så håber vi bare, at der også er nogen, der vil bidrage med noget, dér hvor vi kommer frem. 

Vi har talt om det her i flere år. At det lige sker i år skyldes ikke Corona, men snarere et vedholdende pres fra kollegerne i vores nye catering-køkken i Tranbjerg uden for Århus, hvorfra vi glæder os til at lave dejlig mad, stå for frokoster og fester og lave madkurser for børn og voksne - ligesom vi har gjort det i København de sidste 30 år.

Vi spurgte jer og alle vores venner på facebook, hvor vi skulle parkere vores foodtruck i efterårsferien og efter at have været igennem de helt utrolig mange gode idéer og input er vi landet på Spinderihallerne i Vejle og Moesgaard Museum i Aarhus. 

Pizzaworkshop

Grønne pizza- og sankeworkshops for børn. Vi sanker ved Moesgaards smukke natur. 

Pizza er et hit hos mange børn. Vi tager det store pizzaværksted med til Moesgaard Museum og lader børnene få hænderne i dejen. I lærer at lave dej og tomatsovs, og I får mulighed for at free-style jeres egne pizzaer med urter, vi samler i den smukke natur, inden vi bager pizzaerne i vores brændefyrede pizzaovne ved de magiske +300 grader.

> Find billetter

 

Grundet situationen med COVID-19 vil medarbejdere på Verdens Bedste Jyllandstur løbende sørge for, at der maksimalt er 50 personer forsamlet indenfor et afmærket område, ligesom alle medarbejdere bærer ansigtsværn. Der vil være håndsprit og andre hygiejnetiltag tilgængelige for alle besøgende. Da Lille Meyer er en food truck, som serverer mad under åben himmel, behøver man som gæst ikke bære mundbind, når man bevæger sig rundt, men vi tilskynder alligevel, at man gør det for en sikkerheds skyld.


Program

1. stop - Vejle


Hvornår: 12. - 14. okt. kl. 10-20 (alle dage)
Hvor: Spinderi Hallen, Spinderigade 11E 7100 Vejle

Åbne værksteder for børn kl. 10-17/ gratis

- Snit dit eget grøntsagsmonster og smykker

- Kværn korn til mel, som du kan få med hjem og bage verdens bedste brød af

- Meyers tegneværksted -  madglade farvelade ballade

- Vi bager snobrød over bål og laver dansesmør

- Find din indre spilmester frem (Bliv mega-mikado-mester, snup kronen i kongespil, scor toppoint i stigegolf)

DJ-TK hver dag kl.15-20

 

Akustisk koncert med Malte Ebert

Tirsdag 13. oktober kl. 17 i Spinderihallerne. 

Billetter fås ved Lille-Meyer mandag fra kl. 12

Først til mølle. Max. to billetter pr. person

 

2. stop - Aarhus

Hvornår: 15.-18. okt. kl. 9-19 tors-lør, kl. 9-17 søndag 
Hvor: Moesgaard Museum, Moesgård Allé 15 8270 Højbjerg


Aktiviteter for børn: 
- Grønne pizza- og sankeworkshops for børn. Vi sanker ved Moesgaards smukke natur 
Torsdag og lørdag kl. 9-11.30. Pris: 200 kr. Køb billet her. 

- Vi bager snobrød over bål og kærner smør med fortidsurter
Alle dage kl. 09-17. Gratis. Kræver ikke tilmelding

- Kværn korn til mel, som du kan få med hjem og bage verdens bedste brød af
Alle dage kl. 09-17. Gratis. Kræver ikke tilmelding.

- Meyers tegneværksted /malebøger (børn)
Alle dage kl. 09-19.

Verdens bedste Jyllandstur