Meyers er B Corp-certificeret

Meyers er pr. januar 2023 en del af den anerkendte globale certificering, der dokumenterer, at virksomheder lever op til de højeste krav inden for gennemsigtighed og social og miljømæssig ansvarlighed. På den måde kommer vi i fornemt selskab af 6.000 virksomheder på verdensplan, der har det som erklæret mål at bruge forretning til at gøre en positiv forskel.

B Corps bruger kerneforretningen som løftestang til at skabe positiv samfundsforandring og skaber gennemsigtighed på alle de områder, hvor en virksomhed kan gøre en forskel for samfundet og sine medarbejdere. 

Forud for B Corp-certificeringen er vi blevet vurderet på 375 parametre inden for områderne selskabsledelse, medarbejderforhold, kundehensyn, samfundsfællesskab og miljø.


Samlet score: 88,2

Mindst 80 point er adgangsbillet til B Corp-familien.  

Vi er begejstrede for, at en virksomhed som Meyers arbejder målrettet med at blive B Corp-certificeret. Som virksomhed er Meyers bygget på en forandringsdagsorden og en idé om at være til gavn og glæde for samfundet via et fokus på mad og måltider.

Nille Skalts, grundlægger af den nordiske B Corp-bevægelse
  • B Corp

    Miljøindsats og gennemsigtighed trækker op

    En global standard for, hvilken forskel en virksomhed gør for samfundet

    Processen med at opnå B Corp-certificering blev sat i gang i forbindelse med den bæredygtighedsstrategi, vi lancerede i 2021. Her er en af de centrale mærkesager at reducere det samlede klimaaftryk fra råvarer med 30% i 2030 og 50% i 2050 per kg mad. Disse høje klimaambitioner samt ambitiøse mål for biodiversitet, økologi og dyrevelfærd har været afgørende for B Corp-certificeringen.

    Med certificeringen bliver Meyers den første store B Corp-certificerede fødevare-virksomhed i Norden. Meyers er dermed virksomhed nummer 60 i Danmark og nummer 80 i Norden til at blive B Corp-certificeret.

Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed

Hvad er B Corp?

B Corp-certificering er en global standard for, hvilken forskel en virksomhed gør for samfundet. Som certificeret B Corp forpligter man sig til at leve op til høje standarder både socialt, miljømæssigt og i forhold til gennemsigtighed. Meyers er i skrivende stund blandt de tre største danske virksomheder med B Corp-certificering. Der er i alt 60 B Corps i Danmark og 80 i Norden. Med Meyers om bord omfatter den danske B Corp-familie en samlet årlig omsætning over 7 milliarder DKK.

B Corp-certificering foretages af non-profit organisationen B Lab. På verdensplan er mere end 6.000 virksomheder, der har som et erklæret mål at bruge forretning til at gøre en positiv forskel for samfundet, B Corp-certificeret. Blandt de mest kendte er outdoor og tøjfirmaet Patagonia. Med B Labs egne ord redefinerer B Corp-virksomheder succes i erhvervslivet og opbygger en mere inkluderende og bæredygtig økonomi.

Det har været en god anledning til at se os selv efter i sømmene. Vi har lært rigtig meget, og ind imellem har vi også fået øje på blinde vinkler. Der er flere ting, vi skal blive bedre til at måle på, og vi kan også blive bedre til at arbejde målrettet med f.eks. diversitet på vores arbejdspladser.

Jesper Wacherhausen, kommende CEO for Meyers
  • B Corp

    En udviklingsrejse uden et endemål

    Katalysator for nye mål og ambitioner

    Lige siden vores grundlæggelse har vi arbejdet for at udvikle vores fælles madkultur i retning af højere kvalitet, mere velsmag og større ansvarlighed. Certificeringen ser vi som en milepæl i vores indsats for at forbedre vores fødevaresystemer, men vi er også bevidste om, at arbejdet med B corp er en udviklingsrejse uden endemål. På vejen herhen har vi allerede lært en hel masse og har fået øje på flere områder, hvor vi fremover kan gøre en endnu større forskel for samfundet og vores medarbejdere. For at opretholde certificeringen har vi forpligtet os på løbende at investere i forbedringer og forpligtelser til social og miljømæssig påvirkning.

    Vi er stolte af, at vi med certificeringen slutter os til en voksende gruppe af virksomheder over hele verden, der bruger deres forretning til at skabe en positiv forandring for deres omgivelser og vores fælles klode. Sammen kan vi gøre en forskel, og vi ser et stort potentiale i at samarbejde med det øvrige b-corp-fællesskab om at finde gode løsninger på nogle af tidens største udfordringer.

    Find den fulde fortælling om vores arbejde med bæredygtighed herunder.

    Læs mere om arbejdet med bæredygtighed