Meyers x YourLocal

Sammen med vores venner fra YourLocal vil vi gerne inspirere flere til at få det bedste ud af de råvarer, der ofte ender i skraldespanden. Gennem en række inspirationsvideoer, kokketips og opskrifter vil vi hjælpe danskerne til at udnytte den sidste endeskive og give nyt liv til de grøntsager, der måske hænger lidt med hovedet – for det giver god mening for både klima, miljø og pengepung at spise op til sidste krumme og give madresterne en værdig endestation.

Sammen mod madspild

I Danmark smider vi i gennemsnit 105 kilo mad ud om året. Spild der sker i den almindelige husholdning, hjemme i køkkenerne hos os alle sammen. Hvis vi i fællesskab magter at nedbringe det daglige spild af mad og bliver bedre til at bruge resterne op, kan vi gøre en forskel.

Meyers har i årevis skabt måltider, der smager af årstiden; her er det naturligt at interessere sig for, hvordan man får det absolut ypperligste ud af de råvarer, der arbejdes med i køkkenet. På vores breddegrader er der nu engang en lang vinter, hvor kål og rodfrugter er svære at komme udenom, og det stiller krav til opfindsomheden, når velsmag og variation skal forenes.

Den viden forenes med YourLocals grundige arbejde med at bekæmpe madspild i lokalmiljøerne ved at føre forretningers overskud af mad sammen med sultne danskere. Via app’en bliver tusindvis af råvarer og produkter dagligt reddet fra skraldespanden inden lukketid. 

 

 

Inspirationsvideoer, der kan få dig til at puste liv i køleskabets rester

Samen med YourLocal har vi lavet en række inspirationsvideoer, der puster nyt liv i nogle af hverdagens velkendte rester. Via opskrifter, lærerige tips og tricks håber vi at inspirere flere til at tage hånd om sine overskudsmadvarer og gøre det til et spændende benspænd at reducere husholdningens madspild mest muligt.

Vi håber, at vi i fællesskab kan inspirere flere til at blive nysgerrige på de mange nye måltider, som køleskabets bagerste hylde og resterne fra i går kan blive til.

 

 

 

Vær med i kampen mod madspild - hent YourLocal-app'en

Vil du også være med til at undgå, at mad, bagværk og produkter fra din yndlingsbutik eller restauranter i dit nabolag går til spilde, så kan du downloade YourLocal's app. 

Du kan se hvordan her <

 

 

Lav croque madame af dine brødrester

Tre opskrifter, der hjælper dig med at nedbringe madspild derhjemme: 

 

WRAPS MED RISTEDE GRØNTSAGER OG YOGHURTDRESSING

Ideen her er at smide nogle grøntsager i ovnen med en dåse kikærter og lidt krydderier, og lave en simpel yoghurtdressing. Hvilke grøntsager er ikke afgørende! En wrap er et godt opsamlingssted for rester af bagte, stegte eller kogte grøntsager. Det kunne også være rester fra aftenen forinden, der får en tur i ovnen og ender i en wrap. Prøv dig frem!

ØLLEBRØD

God gammeldags husmandskost, der samtidig er en oplagt mulighed for at få bugt med den gamle rugbrød. Her har vi opdateret den gamle travler med en luftig skyrmousse. 

KRYDDERURTER I TEMPURA

Har du et bundt urter, der er blevet lidt slatne kan du dyppe dem i tempura og give dem en tur i friturebadet. Du kan også bruge tynde skriver af grøntsager, f.eks. gulerødder, courgetter, pastinakker, fennikel eller kål.

Planlæg resterne

De bedste rester er dem, du har en plan for på forhånd. Kog flere kartofler, end du har brug for – så har du til brasekartofler, kartoffelmadder, tacofyld eller til fiskefrikadellefarsen. Lav ekstra havregrød, som du kan bage til sprøde flager, og kog ekstra ris til stegte ris. Lav en større omelet, end du kan spise, så du har fyldet til næste dags sandwich. Hvis du bliver god til resteplanlægning, bliver du også en mester til at undgå madspild.

Få de gode råd fra vores kantinekøkkener

Vi har taget et grundigt kig på de erfaringer, vi har gjort os med at minimere vores madspild. Her har vi samlet alle de bedste tips og tricks, som du kan bruge til få tømt køleskabet og brugt alle de lækre rester i fortryllende retter og spændende anretninger.

> Læs artiklen og få de gode tips her <

 

Lav øllebrød af dit daggamle rugbrød