Kulinarisk fritidsordning

På Kulinarisk Fritidsordning i Meyers Madhus lærer børn i alderen 9-15 år at lave god og sund mad med årstidens friske råvarer.

 

Som et alternativ til at gå til andre fritidsaktiviteter går børn hver mandag i køkkenet med dygtige kokke og lærer at lave måltider fra bunden. Børnene arbejder med alt fra blåmuslinger til hele fisk og nyhøstede grøntsager og får madoplevelser for livet. Ca. 2000 børn har gennemført forløbet.

Det handler om at vække børnenes nysgerrighed, så de tør springe ud i at smage på ting, de ikke kender. Børn skal dufte, smage og røre ved friske råvarer og have de madoplevelser i en tidlig alder, der giver gode madvaner på sigt.

Claus Meyer

Et initiativ med vokseværk


Flere andre tiltag er vokset ud af Kulinarisk Fritidsordning. I 2013 blev de første forløb af Kulinarisk Fritidsordning uden for Meyers Madhus stablet på benene i Fakse og Tingbjerg i samarbejde med lokalmiljøerne, forældre, pædagoger og andre ildsjæle med kærlighed til mad. Det første forløb i Tingbjerg var en tilpas stor succes til at det lykkedes at få finansieret et andet forløb i 2014 med stor opbakning. “Det har været en kæmpe oplevelse for børnene. De er blevet taget seriøst, de har været vildt interesserede og stolte, og nogle har sågar brugt fritiden på at google løg-typer”, fortæller Gitte Larsen, Klubben på Terrasserne i Tingbjerg.

Cool Beans i Herning


På basis af erfaringerne fra Kulinarisk Fritidsordning lød startskuddet i efteråret 2014 til det nye undervisningskoncept ”Cool Beans” i Herning, som i dag kører på fuld damp. Cool Beans er ligesom Kulinarisk Fritidsordning hands-on madundervisning til børn. I Herning er lokale undervisere ved at blive klædt på til opgaven gennem et train-the-trainer forløb med Meyers Madhus, og skoler og kommune er lykkedes med at få lokale ’madhelte’ – fra gourmetkokke til slagtere til mejerister – til at være med i undervisningen.

Kommende kursusdatoer

Kulinarisk Fritidsordning afholdes tre gange årligt. Vinterholdet med start den 6. januar 2020 er allerede udsolgt, men vi starter op igen med et forårshold d. 23. marts, hvor der endnu er ledige pladser for både de yngre børn fra 9-11 år og de ældre børn fra 12-15 år.

Tilmeld dit barn fra 9-11 år her: https://meyers.dk/madkurser/kulinarisk-fritidsordning--foraar--9-11-aar/p/73198/

Tilmeld dit barn fra 12-15 år her: https://meyers.dk/madkurser/kulinarisk-fritidsordning--foraar-12-15-aar/p/73199/

Kulinarisk Fritidsordning er støttet af Nordic Sugar.