Når bageren lukker, spildes intet sukker

Udsolgte brød og kager fra Meyers Bagerier, som ikke er røget i poserne til salg via YourLocal, doneres til en række forskellige organisationens herberger og varmestuer i København. Ikke kun i dag, men året rundt. For os er det sund fornuft at bekæmpe madspild, og hvis den målsætning samtidig kan gøre en forskel for nogle af samfundets mest udsatte, står vi med en lille succesfortælling, som vi synes det er værd at spendere en kalenderlåge på.

Når bageren b(r)yder brød i velgørenhedens navn

  • Meyers Bageri i Classensgade samarbejder med Mændenes Hjem, som hver dag henter overskydende brød og kager med til huset på Vesterbro.
  • En tidligere beboer fra netop Mændenes Hjem henter overskudsvarer fra Meyers Bageri på Amagerbrogade. De fordeles sammen med andre varer til økonomisk udsatte familier gennem foreningen Næstehjælperne. Her ved man, at selv en lille smule mad kan gøre en stor forskel, når man kæmper mod kontanthjælpsloft, psykisk sygdom, stofmisbrug, hjemløshed og deslige.
  • Hos Meyers Bageri i Jægersborggade har vi gennem flere år givet overskudsvarer videre til Kirkens Korshærs opholdssted for hjemløse i Hillerødgade. Her kommer 140 mænd og kvinder hver dag, og de, som melder sig til at hente brød og kager til resten af hjemmet, får en ekstra erkendtlighed.

Læs mere om Mændenes Hjem, Næstehjælperne og Kirkens Korshær. Her kan du også læse om, hvordan du selv kan engagere dig eller støtte initiativerne. Det kræver nemlig ikke nødvendigvis bagværk at bryde brød med dem, som trænger. Især ikke i juletiden.

Læs mere om Meyers Bagerier her.

Sådan kan du selv bruge resterne fra brød og kage

Hver morgen i december sender vi dig en ny julegerning. 24 låger, der gemmer på overraskende, lærerige og velsmagende oplevelser og fortællinger. Skriv blot 'ja tak' i kommentarfeltet.

Tilmeld dig Julegerningen

{{Message}}

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke en gyldig e-mail adresse.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

* Ved at skrive mig op til nyhedsbrevet siger jeg samtidig ja til at modtage en daglig mail i en tidsbegrænset periode på i 24 dage i december. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen via direkte link i mailen.