Julen på glas

I december rystes mangt en glasglobe med glimmersne mellem barnehænder. Hos Meyers gør vi mindst lige så store juleøjne, når det et glas med rødkål, kirsebærsauce eller gastrik, vi hiver ned fra hylden. I dette afsnit af vores julekalender er der fuld fokus på husgerningen – også den af slagsen, hvor man gerne må skyde lidt genvej. Herunder kan du læse om tre af Meyers mest populære julevarer fra COOP’s butikker. Heriblandt vores rødkål, som for nylig scorede 5 stjerner som smagsvinder i BT’s test. Har du mod på at skifte indkøbskurven ud med komfuret derhjemme, forærer vi dig også opskrifterne på vores fire julefavoritter.

Gå selv i køkkenet

Har du tiden til at stå i køkkenet, findes der ikke noget bedre end hjemmelavet rødkål, kirsebærsauce lavet fra bunden eller en gastrik der kan rede julesaucen. Nedenfor finder du opskrifterne på vores julefavoritter på glas, som sagtens kan laves flere dage i forvejen - ja faktisk bliver de måske endda bedre af at stå noget tid. Husk altid at smage dem til!

Hver morgen i december sender vi dig en ny julegerning. 24 låger, der gemmer på saftige, lærerige, generøse og velsmagende oplevelser og fortællinger. Skriv blot ja tak i kommentarfeltet.

Tilmeld dig Julegerningen

{{Message}}

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke en gyldig e-mail adresse.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

* Ved at skrive mig op til nyhedsbrevet siger jeg samtidig ja til at modtage en daglig mail i en tidsbegrænset periode på i 24 dage i december. Jeg kan til enhver tid afmelde mig igen via direkte link i mailen.

Julen på glas

I Coop landet over finder du Meyers produkter af gode råvarer, med stor velsmag og kærlighed til madhåndværket. Vores produkter omfatter en bred vifte af special- og dagligvarer, og herunder kan du læse om vores mest populære varer fra vores julesortiment.

 Meyers rødkål

Til ethvert julebord hører rødkål sig til som tilbehør til anden eller flæskestegen. Vores rødkål på glas er mere end bare en klassisk rødkål. Rødkålen fra Samsøe er kogt med æbleeddike, æblemost og æblepuré, og smagt til med peber, kanel, allehånde og en smule kommen. Rødkålen kan nemt gøres ekstra fed og rund ved at tilsætte lidt ande- eller svinefedt.

Meyers Kirsebærsauce

Vores kirsebærsauce består af danske Stevnskirsebær, som er kogt nænsomt op med mørk sirup og kirsebæreddike fra vores eget eddikebryggeri i Nordhavn, for at fremhæve bærrets karakteristiske smag. Kirsebærsaucen er oplagt at servere til julens risalamande, men du kan også bruge den som topping på grød i al almindelighed, vafler og pandekager eller hvor du har lyst. 

Meyers Gastrik

Gastrik er en karamelliseret vineddike-sirup som du kan bruge til justering af julens saucer og gryderetter for at fremhæve smagen og få dem til at smage af mere. Meyers gastrik indeholder smagstoner som bitterhed, sødme fra karamelliseringen af sukkeret, restsyre og frugtighed og friskhed fra eddiken, der er svære at tilføre enkeltvis via maden.

Sådan laver du nemt din egen rødkål

3 lækre grøntsager du kan sylte til jul

Når vi skal udvikle smag med enkelte råvarer, er tid en af de vigtigste faktorer. Og så er det jo dejligt at have nogle af alle juleretterne klar på forhånd, så du ikke står med det hele i sidste øjeblik. 

Syltede grøntsager er geniale, og kan holde sig flere måneder i køleskabet, da eddike og sukker fungerer som konserveringsmiddel. Syltede grøntsager er en stor smagsgiver, og sætter ofte prikken over i'et, når de serveres som tilbehør. 

1. Rødbeder 

Syltede rødbeder er en klassiker, som typisk serveres til leverpostej og frikadeller, men de kan også spises til et væld af juleretter. Ingen jul eller julefrokost er fuldendt uden rødbeder.

Du kan nemt sylte dine egne rødbeder. Kog rødbederne med skræl på, fjern skrællen og skær rødbederne i skiver. Overhæld rødbedeskiverne med en eddike- og sukkerlage, og gem rødbederne på glas. Hvis du vil gøre dine hjemmesyltede rødbeder mere julede, kan du tilsætte kanel og nelliker. 

2. Rødløg 

Syltede rødløg smager skønt som tilbehør til alverdens retter, som topping på julefrokostens mange smørrebrød eller i salater.

Det er nemt at lave dine egne syltede rødløg. Skær rødløgene i tynde ringe og kom dem i et skoldet glas. Kog en sukker- og eddikelage op sammen med peberkorn, kardemommefrø og nelliker for at give dem smag af jul. Hæld eddikeblandingen over løgene, luk glasset og opbevar dem på køl. 

3. Græskar

Sprøde, søde, sure og flotte orange, syltede græskar smager fortrinligt, og kan sætte farve på de mørke vinterretter, der trænger til mere kulør.

Skræl græskarret og skær kernerne ud med en ske. Skær græskarret i tynde skiver med et mandolinjern, og lad skiverne trække i salt i 2 timer. Skyl græskarrene fri for salt, lad dem tørre og hæld dem i et skoldet glas. Kog en eddike- og sukkerlage op og hæld den over græskarstykkerne. Kom låg på og lad det trække 1-2 uger ved stuetemperatur. Opbevar den herefter på køl. 

Du kan bruge alt fra hokkaido, butternut squash eller mandelgræskar. 

Tips til hjemmesylt

Når du sylter, er det vigtigt at både glas og redskaber er næsten pinligt rene. Det vil minimere risikoen for, at uønskede skimmel- og gærsvampe finder sig til rette i dit lækre hjemmesylt. Så sørg for, at dine sylteglas er grundigt vasket, skyllet og tørret i et helt rent viskestykke. Skold også gerne både glas, låg og eventuelle gummiringe. Vil man gardere sig yderligere kan man efterfølgende skylle i Atamon. God syltningslyst!